«Το κόκκινο ποτάμι» έρχεται για να καθηλώσει – Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα στη βόρεια Ελλάδα

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη, ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στο ΟΡΕΝ με μία νέα σειρά, κινηματογραφικών προδιαγραφών. Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα Mουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά δεινά. Τα δεινά του Ποντιακού Ελληνισμού και όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του «Μίλτου» και της «Ιφιγένειας» θα δούμε τον Ιωάννη Παπαζήση και τη γοητευτική Αναστασία Παντούση. Μαζί τους πρωταγωνιστεί μια στρατιά καταξιωμένων ηθοποιών. Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Αργύρης Πανταζάρας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Τάκης Βαμβακίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Θοδωρής Φραντζέσκος, Χαρά Μάτα Γιαννάτου κ.α.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί για αυτά δεκάδες εμβληματικά κτήρια στην Αθήνα όπως το Μουσείο Πόλεως των Αθηνών, το Αρχοντικό Μπενιζέλων, το Κτήριο Κωστή Παλαμά και το Μέγαρο Υπατία. Η ομάδα τεχνικών και ηθοποιών έχει επισκεφτεί για γυρίσματα 10 ελληνικές πόλεις πέρα από την Αθήνα.

Από τη Βέροια και τη Δράμα, μέχρι τη Νάουσα, την Έδεσσα και την Ξάνθη, το TLIFE εξασφάλισε το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που θα δεις παρακάτω, ενώ ήδη ο Μανούσος Μανουσάκης και οι συντελεστές της σειράς έχουν ταξιδέψει στο Παρίσι και στην Αγία Πετρούπολη για να κινηματογραφήσουν τις σκηνές που σύμφωνα με το σενάριο διαδραματίζονται σε Γαλλία και Ρωσία.

Στην πολυαναμενόμενη σειρά του OPEN παίζουν 171 ηθοποιοί και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 1271 κομπάρσοι, εκ των οποίων και πολλοί κάτοικοι των πόλεων που επισκέφτηκε το καστ για γυρίσματα, ενώ το εκπληκτικό ομώνυμο τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η υπέροχη Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Η σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι θα κάνει πρεμιέρα στο OPEN στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Read More

And More