Το ξέσπασμα της Δ. Παπανδρέου!

15 χρόνια μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η σύζυγός του, Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ξεσπά! Σε ζωντανή σύνδεση που έγινε με την εκπομή ”Πολύ Μπλα Μπλα”, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έριξε τα …βέλη της προς την κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι φροντίζει αυτή η χώρα να μην ανήκει στους Έλληνες! Εξέφρασε όμως και το παράπονό της για την απουσία πολλών από το πολιτικό μνημόσυνο του Αντρέα Παπανδρέου.

”…Πάνω στον τάφο αυτού του μεγάλου ηγέτη παραμένει, αυτό που ήθελα σκοπίμως να γραφτεί: ”Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Αυτή όμως η κυβέρνηση φροντίζει η Ελλάδα να μην ανήκει στους Έλληνες. Ίσως αυτό που λέω να είναι κάτι ”χοντρό”, αλλά ο Αντρέας έφτιαξε κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, δημοκρατικό για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού και η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζει περισσότερο το κεφάλαιο, τις διεθνείς τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του λαού! Τα παράπονα δεν είναι προσωπικά, είναι τα παράπονα ενός ολόκληρου λαού. Δεν είναι προσωπική βεντέτα. Ο Αντρέας δεν θα χαιρόταν βέβαια με την σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του. Σε καμία περίπτωση. Όταν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κίνημα με τον λαό, για τον λαό, πατριωτικό… Για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού και όχι για τα συφέροντα κάποιων τοκογλύφων…”, είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: ”Η πολιτεία απουσίαζε πλήρως από το μνημόσυνό του. Με στεναχώρησε πολύ αυτό γιατί δεν του αξίζει. Η λιτότητα αυτή ξεκίνησε από πέρσι, που το μνημόσυνο έγινε τρισάγιο και φέτος δεν έγινε τίποτα. Χωρίς αυτόν τι θα ήμασταν σήμερα; Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Παπανδρέου δεν ήρθαν σε επαφή ή επικοινωνία μαζί μου με αφορμή την ημερομηνία και τη συμπλήρωση των 15 ετών. Δεν έχουμε ποτέ καμία επικοινωνία. Ξέρετε, ίσως η Δήμητρα καθυστέρησε τις εξελίξεις κάποια στιγμή κι επειδή τα πράγματα σ’ αυτή την περίπτωση δεν ήταν μια οικογένεια, αλλά μια κατάσταση συμφερόντων, μπλέκονται…

Ο Ανδρέας δεν θα επέτρεπε να μπούμε στο ΔΝΤ, έδωσε τη ζωή του για όλα αυτά. Δεν είχα ζήσει καμία συμφωνία, προεκλογική ή μετά τις εκλογές ή κατά τη διάρκεια με κανέναν ομόλογό του ανεπίσημα. 15 χρόνια μετά μου λείπει πολύ το μυαλό του, οι κουβέντες που κάναμε, η πολιτική του καθοδήγηση, πάρα πολλά πράγματα. Δεν ήταν ένας απλός σύντροφος ή ένας κοινός σύζυγος. Ήταν τα πάντα για μένα. Τα κρατάω όλα στο μυαλό μου, δεν ξεχνώ τίποτα. Είναι σαν να είναι κάθε μέρα εδώ.”

Read More

And More