Το νέο συγκινητικό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για το Πάσχα των Καθολικών

Μετά το πρώτο διάγγελμά της ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει ένα συγκινητικό μήνυμα στο λαό με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών. «Ο κορωνοϊός δεν θα μας νικήσει», τονίζει στο συγκινητικό video προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανέβηκε στο Instagram του παλατιού.

Το μήνυμα, που έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα της για την πανδημία του κορονοϊού, καταγράφηκε την Παρασκευή στο κάστρο Γουίνδσορ όπου βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, και φυσικά ελήφθησαν όλα τα αυστηρά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η 93χρονη μονάρχης ήταν ασφαλής εν μέσω του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξήγησε πως, παρά την πανδημία που είχε ως αποτέλεσμα τις κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, το έθνος «χρειάζεται το Πάσχα περισσότερο από ποτέ». Στο μήνυμά της, που μοιράστηκε μέσω των επίσημων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα κερί, αναφέρει: «Πολλές θρησκείες έχουν γιορτές που γιορτάζουν το φως που νικά το σκοτάδι. Τέτοιες περιπτώσεις συχνά συνοδεύονται από το άναμμα κεριών. Μοιάζουν να μιλούν σε κάθε πολιτισμό και να απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των θρησκειών. Υπάρχουν κεριά στις τούρτες γενεθλίων, αλλά και στις οικογενειακές επετείους, όπου μαζευόμαστε ευτυχισμένοι γύρω από μια πηγή φωτός. Μας ενώνει».

Και συνεχίζει: «Καθώς το σκοτάδι πέφτει το Μεγάλο Σάββατο, πριν την Κυριακή του Πάσχα, πολλοί Χριστιανοί κανονικά θα άναβαν τα κεριά τους όλοι μαζί. Στην εκκλησία, το φως θα περνούσε από τον έναν στον άλλο, θα εξαπλωνόταν αργά και στην συνέχεια πιο γρήγορα καθώς όλο και περισσότερα κεριά θα άναβαν. Είναι ένας τρόπος να δείξει κανείς πως τα καλά νέα της ανάστασης του Χριστού διαδίδονται, εδώ και πολλές γενιές μέχρι σήμερα».

«Φέτος όμως, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά το να μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλον, μας διαφυλάσσει ότι θα είμαστε ασφαλείς. Το Πάσχα δεν ακυρώνεται, αντιθέτως, χρειαζόμαστε το Πάσχα περισσότερο από ποτέ. Η ανακάλυψη του αναστηθέντος Χριστού την Κυριακή του Πάσχα έδωσε στους οπαδούς του νέα ελπίδα και φρέσκο σκοπό, και όλοι μπορούμε να μάθουμε από αυτό. Γνωρίζουμε πως ο κορονοϊός δεν θα μας νικήσει. Όσο σκοτεινός κι αν είναι ο θάνατος – ιδίως για όσους θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους – το φως και η ζωή είναι σπουδαιότερα. Είθε η ζωντανή φλόγα της ελπίδας του Πάσχα να είναι σταθερός οδηγός, καθώς αντικρύζουμε το μέλλον».

Κλείνοντας το μήνυμά της, η βασίλισσα Ελισάβετ λέει: «Εύχομαι σε όλους, όλων των θρησκειών και των δογμάτων, ένα ευλογημένο Πάσχα».

Read More

And More