Το Πρώτο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής στην Ελλάδα!

Το πρώτο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής στην Ελλάδα είναι γεγονός. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 καταξιωμένοι αθλητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στη χώρα μας και στο κλειστό Γήπεδο Αλίμου (κλειστό Τραχώνων) για μια ξεχωριστή διοργάνωση. Ο λόγος για το Πρώτο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής, με συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων αθλητών αλλά και καταξιωμένων αθλητών από όλο τον κόσμο, όπως οι: Lucian Stanut, Christian Colucci, Antonella Raciti, Natalia Kitaeva κ.α.

Ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει και η Μαριάντα Πιερίδη, η οποία θα παρουσιάσει το διαγωνιστικό κομμάτι από τους επαγγελματίες αθλητές που θα συμμετέχουν, από την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Ιταλία.

Κριτές των αγώνων θα είναι έμπειροι και αναγνωρισμένοι ομοσπονδιακοί προπονητές της χώρας μας, ενώ από το εξωτερικό, θα συμμετάσχουν στην κριτική επιτροπή πιστοποιημένοι κριτές, που θα σταλούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για αυτό το λόγο.

Έλληνες μέλη κριτικής επιτροπής θα είναι μεταξύ άλλων οι: Παντελής Παπαγεωργίου (Ομοσπονδιακός τεχνικός και διακεκριμένος προπονητής στην Ελεύθερη-Ενόργανη – Ακροβατική Γυμναστική)Γεώργιος Αγγέλου (πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Ενόργανης Γυμναστικής με πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις των αθλητών του), Νίκος Αβορίτης (εν ενεργεία αθλητής της Καλλισθενικής κι ένας από τους καλύτερους στη χώρα μας, με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιο τίτλο), ο Άγγελος Σκρέτας (εν ενεργεία αθλητής με ευρωπαϊκό τίτλο, προπονητής, ιδιοκτήτης του School of calisthenics και πρόεδρος του Σωματείου).

Από το εξωτερικό, την κριτική επιτροπή  απαρτίζουν οι: Gaggi Yatarov (πρωταθλητής Ιταλίας, από τους πλέον προβεβλημένους αθλητές, με πολλούς παγκόσμιους τίτλους), Michael Kitaev (επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πρωταθλητής Ρωσίας με πολλούς τίτλους στο βιογραφικό του), Simone Chiozzi (ανερχόμενο αστέρι της Καλλισθενικής Γυμναστικής με πανευρωπαϊκό τίτλο και ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διοργανωθούν αγώνες τέτοιου βεληνεκούς στο συγκεκριμένο άθλημα, υπό τηλεοπτική κάλυψη (κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αnt1) αλλά και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για την Καλλισθενική Γυμναστική, σε συνάρτηση με τον παγκόσμιο ρεύμα και την όλο και φανατικότερη συμμετοχή και παρακολούθηση αντίστοιχων event, στο εξωτερικό.

Τέλος, να σημειώσουμε, πως το παρόν θα δώσουν, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, καθώς και καταξιωμένοι αθλητές της εθνικής ομάδας ενόργανης, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και άλλοι διάσημοι ως επίσημοι προσκεκλημένοι.

Οι αγώνες “Greek Calisthenics Competition” θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Street Workout και Kαλλισθενικής

(World Street Workout Calisthenics Federation).

 

Read More

And More