Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται – Ποιοι συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία

Η Ιερή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων “Rio 2016” συνεχίζει το ταξίδι της, επί ελληνικού εδάφους, για τρίτη ημέρα. Μέχρι να φτάσει στις 27 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και να παραδοθεί στους βραζιλιάνους διοργανωτές. Εκεί, θα βρίσκεται και ο Σάκης Ρουβάς ως επικεφαλής του προγράμματος “Ελλάδα Μπορείς” και μας καλεί όλους να για να στείλουμε το πιο δυνατό μήνυμα ειρήνης, ευγενούς άμιλλας και ελληνικής υπερηφάνειας

Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελεί μία στιγμή μοναδικού συμβολισμού για την Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την αφορμή αυτή, τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα, η Ελλάδα θα βρεθεί δυναμικά στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, θυμίζοντας σε όλο τον κόσμο ότι η μεγαλύτερη “Παγκόσμια Παράδοση” είναι Ελληνική.

Το ταξίδι της Φλόγας

Από την Αρχαία Ολυμπία, το μεσημέρι της Πέμπτης, ξεκίνησε η Ιερή Φλόγα και συνεχίζει να περνάει από λαμπαδηδρόμο σε λαμπαδηδρόμο μέχρι να φτάσει στον τελικό της προορισμό. Το Φως του Ολυμπισμού φώτισε βράδυ της Παρασκευής τον Λευκό Πύργο, όπου στήθηκε ο βωμός μετά από τη Λαμπαδηδρομία στη Θεσσαλονίκη και έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες πολίτες.

Το βωμό που είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο, άναψε λίγο μετά τις 21.30 η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το ταξίδι της 3ης ημέρας άρχισε από την Πρέβεζα και συνεχίστηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου το βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Λονδίνο Αλεξάνδρα Τσιάβου, περνώντας κάτω από αψίδα με κουπιά, που είχαν σχηματίσει μικροί κωπηλάτες.

Στη συνέχεια, το Φως του Ολυμπισμού πέρασε στην πανέμορφη Κέρκυρα, όπου το βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στη γυμναστική, Μαρία Γεωργάτου. Ακολούθησαν τα Ιωάννινα, με τον πρώην άσο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Γιούρκα Σείταρίδη να έχει την τιμή να ανάψει το βωμό που ήταν τοποθετημένος δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.

Την Κυριακή, 4η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Τούμπα και το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, φεύγοντας από την πόλη, θα κατευθυνθεί στις Σέρρες, το Χρυσό, τη Δράμα, την Καβάλα και θα διανυκτερεύσει στην Αλεξανδρούπολη.

Επόμενος σταθμός η Βέροια, όπου οι κάτοικοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για να δουν τον αθλητή χάντμπολ του Φίλιππου Βέροιας Δημήτρη Μπάτη να ανάβει το βωμό.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More