To ΤΙΜΕ επέλεξε τις 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

Κάθε μια από τις φωτογραφίες που επέλεξε το TIME, αποτυπώνει και μια στιγμή από ένα μεγάλο γεγονός. Ο αιματοβαμμένος Μαραθώνιος της Βοστόνης, ο τυφώνας στις Φιλιππίνες, ο εμφύλιος της Συρίας, η σφαγή στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι.

Γεγονότα που σημάδεψαν τον πλανήτη την χρονιά που φεύγει. Εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη εκείνων που έζησαν από κοντά τα γεγονότα αλλά και όλων εμάς που τα παρακολουθούσαμε από απόσταση. Το περιοδικό TIME επέλεξε όπως κάθε χρόνο τις καλύτερες φωτογραφίες του 2013.

24
24 Απριλίου 2013. Μπαγκλαντές.Η εικόνα δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μου. Στις 9 το πρωί μόλις έμαθα τα νέα της κατάρρευσης του κτιρίου έτρεξα στην περιοχή. Εκείνο το πρωί δεν είχα καταλάβει το μέγεθος αυτού του γεγονότος. Η ημέρα πέρασε με το ναβοηθάμε επιζώντες και να τραβάω φωτογραφίες. Είδα την απόγνωση, τον πόνο, τον φόβο στα μάτια επιζώντων και συγγενών. Γύρω στις 2 το μεσημέρι βρήκα ανάμεσα στα συντρίμμια ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο κάτω από τόνους μπάζων, θυμάται η φωτογράφος Taslima Akhter.

15
15 Απριλίου 2013. Βοστόνη. Η πρώτη βόμβα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης εξερράγη 2 ώρες και 40 λεπτά μετά τον πρώτο τερματισμό. Στεκόμουν στο τέρμα και έβγαζα φωτογραφίες του δρομείς. Κάποιοι φορούσαν στολές, άλλοι κρατούσαν τα παιδιά τους από το χέρι. Την στιγμή της έκρηξης το ωστικό κύμα με πέταξε κάτω. Είδα τον Μπιλ Ιφριγκ να πέφτει στο έδαφος και οι τρείς αστυνομικοί με τα χέρια τους στα όπλα τους. Δεν τους είχε προσέξει παρά μόνο όταν επεξεργαζόμουν την φωτογραφία, θυμάται ο φωτογράφος John Tlumacki.
4
4 Ιανουαρίου 2013. Νότια Τασμανία. Καλοκαίρι σε αυτό το ημισφαίριο και ο παππούς – φωτογράφος θυμάται: η φωτιά έφτασε στην πόλη μας, μια μικρή παραλιακή πόλη στο Ντανάλεϊ. Η γυναίκα μου και τα 5 εγγόνια μας προκειμένου να προστατευθούμε βρήκαμε καταφύγιο στο νερό. Την φωτογραφία την τράβηξα με το κινητό της γυναίκας μου προκειμένου να στείλων μήνυμα στην κόρη μας ότι είμαστε όλοι καλά…

Δες τις υπόλοιπες στο Newsit

Ετικέτες

Read More

And More