Το Time’s Up η πιο επιτυχημένη εκστρατεία crowdfunding στην ιστορία της πλατφόρμας GoFundMe

Το Time’s Up είναι η πιο επιτυχημένη διαδικτυακή συλλογική χρηματοδότηση (crowdfunding) στην ιστορία του GoFundMe. Η συμμαχία των ηθοποιών του Χόλιγουντ και των κινηματογραφιστών κάλυψε θεαματική απόσταση φέτος, καθώς δεσμεύθηκε να αναδιοργανώσει τη βιομηχανία με τη στήριξη της καμπάνιας #MeToo.

Το Buzzfeed αποκάλυψε ότι, παράλληλα με την επικέντρωση της προσοχής στη σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του κινηματογράφου, το Ταμείο Νομικής Προστασίας του Time’s Up στο GoFundMe ήταν ο πιο δημοφιλής σκοπός του 2018, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξή του, δηλαδή όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν συνολικά για τις υπόλοιπες από τις 10 κορυφαίες εκστρατείες.

Το Time’s Up δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Μόνικα Ραμίρεζ και η Alianza Nacional de Campesinas (Εθνική Συμμαχία Γυναικών Αγροτισσών) εμπνεύστηκαν από την καμπάνια #MeToo για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών αγροτισσών.

Με την καμπάνια #MeToo, θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από άτομα κύρους, ηθοποιών, σκηνοθετών, παραγωγών, υπεύθυνων κάστινγκ, αλλά και συντακτών γνωστών εφημερίδων, δημοσιογράφων, τηλεοπτικών παρουσιαστών, συγγραφέων, πολιτικών και στρατιωτικών εξιστορούσαν την περίπτωσή τους με τη χρήση του hashtag #MeToo στο Twitter.

Η Ραμίρεζ με ανοιχτή επιστολή προς τις εκπροσώπους του Χόλιγουντ παρότρυνε διάσημες εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος να διαδηλώσουν μαζί και να δημιουργήσουν μια οργάνωση που υλοποιεί δράσεις κατά της παρενόχλησης και κακοποίησης κατάχρηση της γυναίκας σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στην ψυχαγωγία.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών και ένα δίκτυο δικηγόρων, το Ταμείο της οργάνωσης Time’s Up υποστηρίζει τις νομικές υποθέσεις ανθρώπων που βγήκαν μπροστά να καταγγείλουν παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Βοηθά τα θύματα να έρθουν σε επαφή με τους νομικούς που μπορούν να τους καθοδηγήσουν σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

“Είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι σε αυτό που θα αποκαλούσα θέματα εργασίας. Δικαιοσύνη, ασφάλεια, ισότητα στο χώρο εργασίας” δήλωσε στο Time, η Κρίστι Χάμπουεγκερ, στέλεχος πρακτορείου ταλέντων, ιδρυτικό μέλος του Time’s Up.

Όλα τα έσοδα της εκστρατείας “Time’s Up Legal Defense Fund” στην πλατφόρμα GoFundMe διατίθενται για τις νομικές υποθέσεις ανθρώπων που έχουν καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο εργασίας.

Από τον περασμένο Απρίλιο 2.500 άνθρωποι προσέγγισαν την οργάνωση για νομική βοήθεια και μέχρι στιγμής 20.000 άνθρωποι έχουν κάνει κάποια δωρεά για τις ανάγκες του “Time’ s Up”.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δικαίου Γυναικών, περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι προσέγγισαν για νομική βοήθεια την οργάνωση Time’s Up, η οποία έχει δεσμευθεί να χρηματοδοτήσει 68 νομικές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164