Το TLIFE στη θεατρική πρεμιέρα των “Μυστικών” και της “Ζωής της Άλλης”!

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης η θεατρική παράσταση “Μαίρη – Μαίρη” στο θέατρο Πόρτα. Το TLIFE βρέθηκε στην αισθηματική κωμωδία της Τζιν Κερ, όπου πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι ήρωες από τα “Μυστικά της Εδέμ” και τη “Ζωή της Άλλης”!

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και τους βασικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Παναγιώτης Πετράκης, η Αντιγόνη Δρακουλάκη, ο Μάνος Παπαγιάννης, ο Ισίδωρος Σταμούλης και η Ευγενία Παναγοπούλου.

Στην πρεμιέρα βρέθηκαν πολλοί ηθοποιοί και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους η Έλενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης που γράφουν το σενάριο για τα “Μυστικά της Εδέμ”, η Βάνα Πεφάνη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Αθηνά Οικονομάκου από τη “Ζωή της Άλλης”.

Το “Μαίρη – Μαίρη” είναι μια αισθηματική κωμωδία που αφηγείται με πολύ χιούμορ την ιστορία του Μπομπ και της Μαίρης, που εννέα μήνες μετά τον χωρισμό τους, συναντιούνται ύστερα από παρότρυνση του κοινού τους φίλου Όσκαρ, στο διαμέρισμα του πρώτου στην Νέα Υόρκη, για να ξεκαθαρίσουν κάποια φορολογικά ζητήματα. Ο Μπομπ, συγγραφέας θεατρικών έργων, ετοιμάζεται να παντρευτεί την Τίφανυ, μία νεαρή κοπέλα με μανία για την υγιεινή διατροφή, ενώ η Μαίρη με την παρουσία της γοητεύει τον φίλο του Μπομπ και διάσημο σταρ της τηλεόρασης Ντερκ. Τόσο ο Μπομπ όσο και η Μαίρη φοβούνται να μείνουν μόνοι τους, αντιμέτωποι με τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον.

Τι λένε όμως, οι πρωταγωνιστές της παράστασης;

Έχουμε φτιάξει μια πολύ όμορφη παράσταση με κέφι και μεράκι και θέλουμε ο κόσμος που θα έρθει να μας δει να περάσει όμορφα“, λέει ο Παναγιώτης Πετράκης και προσθέτει: “Στην παράσταση υποδύομαι τον Μπόμπ, έναν θεατρικό συγγραφέα που ετοιμάζεται να παντρευτεί μια νεαρή κοπέλα, αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την Μαίρη και ότι αυτή είναι η γυναίκα της ζωής του“.

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Δρακουλάκη αναφέρει πως είναι η πρώτη εμφάνισή της στη θεατρική σκηνή με τον Παναγιώτη Πετράκη, που παίζουν μαζί στα “Μυστικά της Εδέμ”! “Η παράσταση που γίνεται με τη φροντίδα του Γιώργου Κιμούλη είναι μια προσπάθεια πέντε ατόμων που δούλεψαν με πολύ καλή διάθεση και κέφι“, σημειώνει η Αντιγόνη Δρακουλάκη.

Όσον αφορά το ρόλο της, η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει πως η “Μαίρη” παλεύει με τα συναισθήματα που έχει για τον Μπομπ και με το τι πρέπει να κάνει. “Με τον Μπομπ έχουμε διάφορες διαφωνίες και εκρήξεις. Η Μαίρη είναι μια χωρισμένη γυναίκα που προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, χωρίς να μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο έρωτά της“, υπογραμμίζει.

Το “Μαίρη – Μαίρη” ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουαιη το 1961 και παρέμεινε για τέσσερα περίπου χρόνια κάνοντας 1572 παραστάσεις. Ήταν μια τεράστια εμπορική επιτυχία που κέρδισε ταυτόχρονα και μια υποψηφιότητα Τόνυ για την πρωταγωνίστρια του Βarbara Bel Geddes. Το 1963 σκηνοθετήθηκε για τον κινηματογράφο από τον Mervyn LeRoy, με την Debbie Reynolds στο ρόλο της Μαίρης. Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε από την Τζένη Καρέζη.

Δες φωτογραφίες από την πρεμιέρα:


Ο Θόδωρος Αντωνιάδης, η Αθηνά Οικονομάκου, η Νίκη Παλληκαράκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης!


Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τον Μάνο Παπαγιάννη και την Αγγελική Δαλιάνη!


Η Αντιγόνη Δρακουλάκη, η Βάνα Πεφάνη, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Παναγιώτης Πετράκης!


Οι πρωταγωνιστές των “Μυστικών της Εδέμ” μαζί με την Έλενα Ακρίτα!


Στην παράσταση βρέθηκε ο Μίμης Πλέσσας!


Η Άννα Φόνσου

Read More

And More