Το TLIFE στο εργαστήρι των μάγων του “Χάρι Πότερ” και του “Νησιού”!

Οι άνθρωποι που με τα μοναδικά εφέ τους έδωσαν αληθοφανή μορφή στους λεπρούς της σειράς του Mega “Το Νησί” και έφθασαν μέχρι το Χόλιγουντ για να συνεργαστούν με τον “Χάρι Πότερ” μιλούν για την εμπειρία και τη σκληρή δουλειά τους. Το TLIFE “τρύπωσε” στο εργαστήριό τους στου Ζωγράφου και έμαθε τα μυστικά της δουλειάς τους…

Ο λόγος για τους αδελφούς Αλαχούζους, τον Γιώργο και τον Ρούλη που για περισσότερο από 25 χρόνια τροφοδοτούν τα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά studios με σπέσιαλ εφέ και make up υπηρεσίες. Οι αδελφοί Αλαχούζοι γεννήθηκαν στην Αυστραλία και ήρθαν στην Ελλάδα όπου κατοικούν μόνιμα. Το ενδιαφέρον τους για τις ταινίες τρόμου, ήταν αυτό που στάθηκε ικανό για να τους κάνει να ασχοληθούν με τα ειδικά εφέ και να ανοίξουν τα φτερά τους και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, φθάνοντας ως το Χόλιγουντ.
Οι δυο τους με τη βοήθεια των εφέ, στα οποία ειδικεύονται δημιούργησαν ένα ψεύτικο τραύμα στην δημοσιογράφο του TLIFE.

Για να φτιάξουν το τραύμα χρησιμοποίησαν ένα μικρό επίθεμα σιλικόνης, το οποίο κολλά με ειδική ιατρική κόλλα στο δέρμα και μοιάζει με αληθινό. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και στα σημάδια των λεπρών στο “Νησί”.

Κατόπιν το βάφουν από πάνω με ειδικά χρώματα, που είναι ανεξίτιλα και ακόμη και να πέσει ο ηθοποιός στη θάλασσα δεν χαλάνε (τα αφαιρούν οι ίδιοι με ειδικό νετ μακιγιάζ).

Και τέλος, πρόσθεσαν το αίμα. Πρόκειται για ένα δικό τους κατασκεύασμα με βάση τη γλυκόζη που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους και μοιάζει με πραγματικό αίμα. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους κόβει την ανάσα…

Οι ίδιοι έχουν κερδίσει βραβείο για την ταινία με του λυκάνθρωπους που είχαν αναλάβει και έχουν συνεργαστεί σε πάρα πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. “Πάνω από εκατό”, λέει ο Γιώργος Αλαχούζος, ο οποίος αποκαλύπτει πως με τον Ρούλη έχουν ξεχωρίσει τα μέρη της δουλειάς τους, με τον έναν να είναι στο τεχνικό κομμάτι και τον άλλον στο δημιουργικό. “Ο Ρούλης έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι και εγώ το καλλιτεχνικό. Συνήθως αναλαμβάνω το κομμάτι με τη ζωγραφική και τα γλυπτά μαζί με τους βοηθούς μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αλαχούζος.
Παράλληλα, σημειώνει πως η έμφυτη κλίση τους στη ζωγραφική και τον καλλιτεχνικό χώρο σε συνδυασμό με την αγάπη τους για τον κινηματογράφο τους έκανε να ασχοληθούν με τα ειδικά εφέ. “Όταν είχα έρθει στην Ελλάδα για δυο χρόνια είχα κλειστεί σε μια μονοκατοικία και προσπαθούσα να φθάσω στο επίπεδο των Αμερικάνων που είχαν τα μεγάλα Studios”, αποκαλύπτει.

Για τη συνεργασία τους με τον “Χάρι Πότερ” ο Γιώργος Αλαχούζος μιλά με τα καλύτερα λόγια και αναφέρει πως πέρασαν πολύ όμορφα στα γυρίσματα. “Στην ταινία του “Χάρι Πότερ” αναλάβαμε το μακιγιάζ ενός θυληκού νάνου που γίνεται άντρας στη συνέχεια της ταινίας. Η σκηνή που παίζει η ηρωίδα μας διαδραματίζεται στην τράπεζα και συμμετέχουν πάνω από 60 πλάσματα. Αυτά μπορώ να πω μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει βγει ακόμη η ταινία στον κινηματογράφο”, λέει και προσθέτει: “Μας κάλεσε ο Nick Dagman, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα πλάσματα στην ταινία και χρειάζοταν μια μεγάλη σκηνή στην οποία δουλέψαμε 70 βασικοί και 70 βοηθητικοί. 140 άτομα μόνο για μακιγιάζ είναι τεράστιος αριθμός”.

Ακόμη, μιλώντας για το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα και οι δυο αναφέρουν πως πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, στην οποία υπήρξαν καταξιωμένοι και έμπειροι καλλιτέχνες, που είχαν εργαστεί στο “Matrix”, “Το λαβύρινθο του Πάνα” , την “Τιτανομαχία” και άλλες χολιγουντιανές παραγωγές. “Ήταν όλοι έμπειροι καλλιτέχνες, γλύπτες και make up artists, αλλά πουθενά δεν υπήρχε “ντιβισμός”. Όποιος δημιουργούσε πρόβλημα, έφευγε νύχτα (όπως λέγαμε κι εμείς)”, δηλώνουν και προσθέτουν: “Νομίζω πως οι Έλληνες πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις μεγάλες παραγωγές του εξωτερικό και να αφήσουν στην άκρη τα “ντιβιλίκια” και την υπεροψία”.
Όσον αφορά τη συνεργασία στο “Νησί”, οι αδελφοί Αλαχούζοι είχαν δυο βδομάδες στη διάθεσή τους για να μελετήσουν σκληρά, ώστε να κατασκευάσουν τα επιθέματα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν στους λεπρούς. Πρόκειται για μικρά πρόσθετα κομμάτια ιατρικής σιλικόνης που με την κατάλληλη επεξεργασία τους δίνουν τη δυνατότητά να φτιάχνουν τα σημάδια στους λεπρούς της Σπιναλόγκας. “Η συνεργασία στο “Νησί” είναι από τις καλύτερες που έχουμε κάνει. Το κλίμα είναι πολύ καλό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να βγαίνει καλή δουλειά”.

Παρόλα αυτά, οι ίδιοι εξομολογούνται πως παρόλο που δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα στους βασικούς χαρακτήρες, το δύσκολο κομμάτι ήταν οι κομπάρσοι που υποδύονται τους λεπρούς, καθώς είναι παρά πολλοί. “Το δύσκολο κομμάτι ήταν στην μεγάλη είσοδο των λεπρών στο νησί, όπου έπρεπε να ετοιμάσουμε πολλούς ηθοποιούς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα”, αποκαλύπτουν.


Στο εργαστήριο των Αδελφών Αλαχούζων!


Ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος!

Read More

And More