Τόμας Φλορ: Οι συζητήσεις για το ακριβότερο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και η σκληρή «μάχη» για να το αποκτήσει

Στον πεθερό του Φιλίππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανήκει πλέον το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η τιμή του ακινήτου που ανήκει πλέον στον Τόμας Φλορ αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προκάτοχός του ήταν ο Κάρολος Φιξ.

Κανένα άλλο διαμέρισμα της εμβληματικής επταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται μια ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου και σχεδίασε ο πρωτοπόρος για την εποχή του ’60 αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, δεν έχει πουληθεί μέσα στα χρόνια σε τέτοια τιμή, αλλά και δεν απασχόλησε τόσο όσο το ρετιρέ με την πανοραμική θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Θάνου Μακρογαμβράκη στο «ΘΕΜΑ», αυτή η θέα σε συνδυασμό με την ιστορία του δρόμου, στον οποίον φιλοξενούνταν τα πρώην βασιλικά Ανάκτορα έγινε η αφορμή ώστε ο Τόμας Φλορ να δώσει σκληρή μάχη για να το αποκτήσει.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών είχαν ξεκινήσει λίγους μήνες μετά τον γάμο του Φιλίππου με την Nina Flohr, τον Οκτώβριο του 2021 στην Μητρόπολη Αθηνών. Το νεαρό ζευγάρι είχε εκφράσει την επιθυμία απόκτησης ενός σπιτιού στην περιοχή, όπου είχε ήδη μετακομίσει από το Πόρτο Χέλι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία.

Από τότε κιόλας ο Τόμας Φλορ είχε μπει στη διαδικασία αναζήτησης κατοικίας, με τους συνεργάτες του να προσπαθούν να βρουν και να προσεγγίσουν ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων, που ενδιαφέρονταν να πουλήσουν το ακίνητό τους σε πολύ υψηλή τιμή.

Το μοντέρνο για την εποχή του σχέδιο ήταν επηρεασμένο από τις αρχιτεκτονικές αρχές του διεθνούς στυλ που είχε ξεκινήσει να επικρατεί στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Αρχικά, η επταώροφη πολυκατοικία αποτελούνταν από πέντε οροφοδιαμερίσματα, με δυο πλέον εσοχές από πάνω τους που αποτελούσαν μια κατοικία με εσωτερική σκάλα. Αυτή τη μεζονέτα κράτησε για τον εαυτό του ο Κάρολος Φιξ, που μετά από χρόνια διαμορφώθηκε σε δυο ξεχωριστά διαμερίσματα.

Όλα τα διαμερίσματα έχουν ανοιχτές κατόψεις, με ελάχιστα μόνιμα διαχωριστικά στοιχεία (τοίχους) και πολλά κινητά χωρίσματα (από ξύλο) που παρέχουν ευελιξία στη διαμόρφωση του χώρου. Η ωραία θέα των διαμερισμάτων των πρώτων ορόφων προς τον Εθνικό Κήπο και την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό όσο ανεβαίνει κανείς πιο ψηλά πλαισιώνεται ανάμεσα στις πλάκες των ορόφων, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της συνέχειας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Οι αφαιρετικές όψεις διαμορφώθηκαν με ελάχιστα, αλλά πολυτελή υλικά: λευκό μάρμαρο Διονύσου, αλουμίνιο και κρύσταλλο. Μπαίνοντας στα διαμερίσματα συναντά κανείς αρχικά το καθιστικό, το οποίο αποτελεί τον κύριο χώρο φιλοξενίας των επισκεπτών. Αυτό βρίσκεται δίπλα στο γραφείο και την τραπεζαρία, ενώ στην ίδια ανοιχτή ευθεία βρίσκεται και η κουζίνα. Από την άλλη πλευρά του χολ συναντά κανείς τα υπνοδωμάτια, με το καθένα να διαθέτει ένα ξεχωριστό μπάνιο.

Read More

And More