Τόμας Πρωτόπαπας: Η μέρα πριν το ατύχημα και η προσευχή του καλού του φίλου!

Μία μόλις μέρα πριν το τροχαίο ατύχημα του Τόμας Πρωτόπαπα ήταν στον Ιππικό Όμιλο στο Τατόι όπου φωτογραφήθηκε για γνωστό κυπριακό περιοδικό. Ο συνεργάτης του περιοδικού και καλός φίλος του ηθοποιού, Γιώργος Πράσινος βρισκόταν μαζί του για την συνέντευξη που θα συνόδευε την φωτογράφιση.

Οκτώ μέρες μετά το περιοδικό κυκλοφόρησε με την φωτογράφηση και ένα κείμενο του δημοσιογράφου με τίτλο «Ένα πρωινό με τον Ξανθό Βασιλιά». Είναι μια προσευχή, για να ξαναδεί τον Τόμας, με το λαμπερό γαλάζιο του βλέμμα, γερό και δυνατό. Μια προσευχή που κάνει και η οικογένεια αλλά και χιλιάδες κόσμου, μετά την είδηση του τροχαίου.

/

Σου παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Πράσινου όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό:

«Είμαι από κάτω, κατέβα» μου λέει στο τηλέφωνο. Πάντα συνεπής στα ραντεβού του, είτε πάμε να προλάβουμε καράβι, είτε να βγούμε έξω, είτε να πάμε σε φωτογράφηση. Αυτό το Σάββατο, μια μέρα πριν το ατύχημα, είχε κανονιστεί η φωτογράφηση στον Ιππικό Όμιλο Mega Sports για το Down Town Κύπρου. Ο Τόμας είναι πολύ ενθουσιασμένος με το concept, θα φωτογραφηθεί με άλογα που τα λατρεύει. Στον όμιλο, μαζί με την φωτογράφο μας, Ολυμπία Κρασαγάκη, την ενδυματολόγο, Πωλίνα Λάμπογλου και την make up artist, Κατερίνα Μητροπούλου, γυρνάμε όλους τους στάβλους για να δούμε τα άλογα. Ο Τόμας αμέσως αρχίζει να ταϊζει τα άλογα με χόρτα, τα χαιδεύει, τα φιλάει. Περιμένει με ανυπομονησία να έρθουν οι γονείς του, για να φέρουν τον σκύλο του, τον Μόρτη, στην πρώτη του συνάντηση με άλογα. Η Ολυμπία εντυπωσιάζεται από τον επαγγελματισμό και την ευγένεια του Τόμας – «Έκανε κρύο, έβρεχε, εμείς είμαστε με παλτό και ο Τόμας υπομονετικός, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, πόζαρε φορώντας απλώς ένα φανελάκι» αναφέρει χαρακτηριστικά. Κοιτάμε τις λήψεις, φωτογραφιζόμαστε όλοι δίπλα σε καφέ, μαύρα, λευκά άλογα. Στο ενδιάμεσο λέμε ιστορίες από τα ταξίδια μας, ο Τόμας μάς λέει ιστορίες του στρατού. Αργότερα, πάμε στο σπίτι για φαγητό και συνέντευξη. Εκεί, μου λέει ότι πρότυπό του είναι ο αδελφός του και οτι χρωστάει τα πάντα στους γονείς του. Φυσικά, μου μιλά και για την αγαπημένη του Ιωάννα. Αποχαιρετιζόμαστε, τον ρωτάω «τί θα κάνεις το βράδυ;» και μου απαντά «θα κάτσω μέσα, να κοιμηθώ νωρίς, γιατί αύριο έχω την πρώτη πρόβα για το Dr. Cook στις 9 και θα σηκωθώ νωρίς».

Υ.Σ. Μου ζητήθηκε να γράψω δυο λόγια για να συνοδεύουν αυτή την πολυσυζητημένη πλέον φωτογράφηση – η συνέντευξη θα περιμένει τον Τόμας να βγεί. Ας θεωρηθεί, παρακαλώ, σαν ένα είδος προσευχής, μιας δικής μου προσευχής για έναν φίλο που έχουμε περάσει πολλά μαζί και που έχουμε ακόμα περισσότερα να περάσουμε. Μιας προσευχής που ενώνεται με όλες τις προσευχές σας, την θετική ενέργεια που στέλνετε, τις ευχές, τα μηνύματα συμπαράστασης στους δικούς του ανθρώπους.

Τόμας,
Σε περιμένουμε να γίνεις καλά και να σηκωθείς, γερός και δυνατός.
Είσαι Μαχητής, Είσαι Νικητής!

Είμαστε όλοι κοντά σου,

Με Άπειρη Αγάπη,
Ο φίλος σου
-Γιώργος Πράσινος-

Read More

And More