Τώρα λένε οτι οι υψηλές μετρήσεις στον αντιδραστήρα 2 ήταν λάθος!

Με ερασιτεχνισμούς και είπα – ξείπα αντιμετωπίζει τόσο η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου της φουκουσίμα όσο και η ιαπωανική κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Τα ξημερώματα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασία της Φουκουσίμα είχε σημάνει συναγερμό ανακοινώνοντας οτι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αμέσως ο αντιδραστήρας εκκενώθηκε και λίγες ώρες αργότερα η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση ομολόγησε δια τους εκπροσώπου της οτι φοβάται πυρηνική καταστροφή!

‘Ομως, τώρα η διαχειρίστρια εταιρεία λέει συγγνώμη λάθος! Οι εργάτες γύρισαν στις θέσεις τους και ανακοινώθηκαν οτι οι μετρήσεις που έγιναν πριν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

“Οι αριθμοί δεν είναι σωστοί και αξιόπιστοι” δήλωσε με περισσή άνεση ο εκπρόσωπος της TEPCo. Τακάσι Κουρίτα.
“Σας ζητάμε συγγνώμη”.

Είπε οτι ειδικοί πήραν και άλλο δείγμα για να έχουν τα ακριβή αποτελέσματα αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τις μετρήσεις.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε οτι μετά την πρώτη μέτρηση σήμανε συναγερμός και εγκαταλείφθηκε ο χώρος χωρίς να ληφθεί και άλλο δείγμα ώστε να βεβαιωθούν….

Πάντως, αξιωματούχοι παραδέχονται οτι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ακόμα από που προέρχεται το νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια αλλά εικάζουν οτι προέρχεται από κάποιον ραγισμένο πυρήνα.

Επίσης όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν την παραδοχή του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα”.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. “Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν”, τόνισε.

Read More

And More