Τζένη Διαγούπη: “Έχω υποστεί bullying για τα κιλά μου – Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θα συνεργαζόμουν…”

Η Τζένη Διαγούπη αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Αυτή τη σεζόν συμμετείχε στη σειρά της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον Πλάτωνα”, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί και του χρόνου. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα, η Τζένη Διαγούπη μίλησε στο hernews.gr και τη Βιβή Μπουγιούρα για το κίνημα #Metoo, το bullying και τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί, ενώ αποκάλυψε ποια είναι σήμερα η σχέση της με τον Νίκο Μουτσινά, με τον οποίο υπήρξαν χρόνια συνεργάτες. 

Η ΕΡΤ φέτος έκανε την έκπληξη στα τηλεοπτικά δρώμενα. Θα ήθελα να μας πείτε για το «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο». Πως βιώσατε την αποχώρηση του κ.Φιλιππίδη;

Εμείς στο σήριαλ θεωρώ ότι το διαχειριστήκαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε κυρίως ως ομάδα. Το σήριαλ επηρεάστηκε αρκετά και η δομή καθώς και η ροή του σήριαλ εφόσον έπρεπε να αλλάξει ένας άνθρωπος. Μάλιστα δε γινόταν να αντικατασταθεί αλλά έπρεπε να φύγει ολόκληρος ο ρόλος…Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα..

Πείτε μας για το κίνημα #metoo. Ο Φεβρουάριος υπήρξε ένας μήνας γεμάτος ανακαλύψεις και αλλαγές τόσο στη ζωή των ηθοποιών όσο και στον κόσμο του θεάματος.

Κοιτάξτε το θέατρο από το Μάρτιο του 2020 δεν ζει προσπαθεί να επιζήσει. Νομίζω ήταν ένα κύμα που προετοιμάστηκε και ψυχολογικά για να γίνει τώρα. Ίσως ο κορονοϊός στην 1η καραντίνα μας βοήθησε και καθαρίσαμε τα σπίτια μας. Στη 2η όμως αποφασίσαμε να καθαρίσουμε τον τόπο οπότε μας βρήκε και πιο προετοιμασμένους..

Πιστέψτε με αν τα θέατρα λειτουργούσαν δε θα συνέβαινε αυτό. Και αυτό γιατί υπήρχε και υπάρχει πάντα ο φόβος της εργασίας! Το κλασσικό τι θα πει ο κόσμος, οπότε τότε δεν είχε κανένας τον φόβο της εργασίας γιατί ήταν ήδη άνεργος. Από ότι βλέπουμε θα είναι για αρκετό χρόνο έτσι στο θέατρο και έπρεπε να σκάσει αυτό το κύμα που λέγεται me too και να βγουν αυτές οι μαρτυρίες των ανδρών και των γυναικών προς τα έξω.

Εσείς μετά από αυτές τις αποκαλύψεις δεν πέσατε από τα «σύννεφα»; Ούτε με τον κ.Λιγνάδη ούτε με τον κ. Φιλιπίδη; Έχετε συνεργαστεί με κάποιον από αυτούς; Γνωρίζατε στους καλλιτεχνικούς κύκλους αν κάποιοι είχαν κακοποιητικοί συμπεριφορά; Έστω το 80% ή το 100%;

Όχι δεν «έπεσα από τα σύννεφα»! Δεν γνώριζα τη προσωπική ζωή του καθενός όπως είναι φυσικό! Κακοποιητική συμπεριφορά ίσως… Η αλήθεια είναι όταν ξέρεις ή συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους , μαθαίνεις τα νέα των προηγούμενων αλλά αν δεν έχεις και ο ίδιος μια άποψη. Δεν μπορεί να κρίνεις και τα πάντα παρ’ όλου που τα νέα κυκλοφορούν.

 Αναγνωρίζω ότι οι γυναίκες και οι συνάδελφοι που κατήγγειλαν όλα αυτά που κατήγγειλαν και λίγα είπαν… Όσον αφορά το 100% το ξέρει μόνο η δικογραφία και οι μαρτυρίες δεν μπορούν να δημοσιευτούν αυτά!

Έχετε λάβει απειλές, σεξιστικά σχόλια στα social media; Αν ναι, απαντάτε;

Τις περισσότερες φορές απαντώ , κάποια όμως τα σβήνω. Δεν μπάινω στη διαδικασία να ασχοληθώ. Κοίτα ….δεν έχει σημασία αν έχεις πειράξει κάποιον , σημασία έχει τι λες εκείνη τη στιγμή. Το 80% από αυτά που έχω είναι θετικά θεωρώ..από πάρα πολλές γυναίκες και πολύ νέες κοπέλες. Μου αρέσει που αυτά που γράφω αφορούν τις γυναίκες. Μ αρέσει να γράφω και να λέω τη γνώμη μου αλλά κάποιες φορές κρατιέμαι…προσπαθώ να είμαι αντικειμενική.

Με τον Νίκο Μουτσινά έχετε επαφές;

Με τον Νίκο ήμασταν συνεργάτες 4 χρόνια απλά οι δρόμοι χωρίζουν γιατί οι άνθρωποι διαλέγουν τι θέλουν να κάνουν. Με τον Νίκο γράψαμε 3 πολύ μεγάλες επιτυχίες & τις ζήσαμε πολύ καλά. Δεν έχουμε κάτι που να μας χωρίζει ίσα ίσα μας ενώνουν πολύ περισσότερα. Λέμε τι μας αρέσει τι δε μας αρέσει..

Ο Νίκος είναι ιδιαίτερο πρόσωπο στην τηλεόραση και νομίζω ότι έχει βρει και τη θέση που του αξίζει. Στο θέατρο είναι πολύ χρήσιμος και είναι κρίμα που δεν κάνει πολύ ή δεν έχει πολύ χρόνο ή δεν παίζει ως ηθοποιός στην τηλεόραση.

Εσείς έχετε μιλήσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις ότι έχετε υποστεί bulling για τα παραπάνω κιλά σας. Σας πλήγωσε;

Όλος ο κόσμος που έχει παραπάνω κιλά… Ακόμη και μέσα από social media που είναι η εικόνα της κοινωνίας όλοι έχουμε υποστεί bulling. Το κείμενο μένει είναι πιο σκληρό από το να στο πουν στο δρόμο… και καλό θα είναι να απαντούμε! Αν με πλήγωσε…Επιδερμικά .. όχι δεν το έχω πάρει κατάκαρδα. Αυτός που το είπε έχει κάποια προβλήματα… είναι στο μυαλό ανάπηρος όχι στο σώμα.. γιατι στο σώμα δεν είσαι ανάπηρος… αλλά στο μυαλό ναι…

Read More

And More