Είναι τάση τώρα! Πώς να κάνεις τα χείλη σου ombre!

Η λέξη ombre έχει ακουστεί και γραφτεί πια τόσες φορές που ίσως να νιώθεις ότι σε έχει κουράσει κιόλας. Μπορεί ακόμη και να μην σε αφορά καν γιατί.. “δεν είμαι εγώ τόσο τολμηρή ώστε να κυκλοφορώ με δύο χρώματα στα μαλλιά μου!”. Αν και διαφωνώ (στην ζωή μας πρέπει να τα δοκιμάζουμε όλα… τα beauty trends, εννοώ! Μην παρεξηγηθώ!) θα σου μαρτυρήσω ένα λιγότερο τολμηρό trend αλλά τόσο συναρπαστικό που όλες θα μπούμε σε πειρασμό να το κάνουμε. ‘Αλλες, το κάναμε ήδη! Ombre lips! Τι είναι; Που το είδαμε; Τι πρέπει να προσέξεις; Όλες οι απαντήσεις για τα ombre χείλη παρακάτω και bonus το How To για να το κάνεις σωστά ακολουθώντας τα βήματα!

Ombre lips: τι είναι;

Η τάση ombre στα χείλη δεν διαφέρει πολύ από το ombre στα μαλλιά: και στις δύο περιπτώσεις συνδυάζουμε δύο διαφορετικές αποχρώσεις (σκούρα και ανοιχτή) που ανήκουν, όμως στον ίδιο χρωματικό τόνο ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η σκούρα απόχρωση μπαίνει στο περίγραμμα και το γέμισμα των χειλιών και η ανοιχτή στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους. Και για να μην νιώσεις ανασφαλής για τις επιλογές σου, σου προτείνω τα παρακάτω:

Burgundy+ κόκκινο

Αυτή είναι η πρόταση του οίκου Gucci. Και αν την ακολουθήσεις θα έχεις καταφέρει να συνδυάσεις δύο τάσεις σε μια: και ombre χείλη και burgundy απόχρωση που είναι το τελευταίο must του Χειμώνα!

Πορτοκαλί+ σκούρο ροζ

Στον οίκο Shimada είδαμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ombre lips. To πάνω χείλος βάφτηκε με πορτοκαλί- κοραλί κραγιόν ενώ μια μεγάλη επιφάνεια του κάτω με σκούρο ροζ.

Wine+ peachy

To χρώμα του κρασιού συναντά την βερικοκί απόχρωση μέσα από την πρόταση του ασιάτη Nasir Mazhar

Τα SOS και τα… dont’s στα ombre χείλη!

Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστή γραμμή την οποία αν περάσεις κινδυνεύεις να δείχνεις έως και… γελοία (δεν είμαι θρασύς αλλά ειλικρινής). Προτού περάσουμε στην πράξη, λοιπόν, σημείωσε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις:
1. Τα ombre χείλη ουδεμία σχέση έχουν με την τάση των 90’s που φορούσαμε πιο σκούρο περίγραμμα. Εδώ ναι μεν χρησιμοποιούμε δύο χρώματα (σκούρο και ανοιχτό) αλλά το σκούρο δεν περιορίζεται σε μια λεπτή γραμμή περιγράμματος.
2. Κράτησε το υπόλοιπο μακιγιάζ σου ήσυχο. Δεν μπορείς να συνδυάσεις και ombre χείλη και smoky στα μάτια για παράδειγμα. Στην ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και αυτή την φορά είναι για το καλό σου!
3. Τα ombre χείλη ταιριάζουν σε όλες. Ακόμη κι αν έχεις μικρά χείλη μην διστάζεις να το ακολουθήσεις. Ίσα- ίσα που έτσι θα κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν μεγαλύτερα αφού έτσι θα έχεις εξασφαλίσει ένα τρισδιάστατο effect.
4. Τα ombre χείλη μπορεί να σε απογειώσουν αλλά και να σε προσγειώσουν απότομα. Το δεύτερο συμβαίνει όταν τα χείλη σου είναι αφυδατωμένα. Γι΄αυτό κάνε προηγουμένως ένα scrub με ζάχαρη και μέλι ή δες εδώ τα 10 αγαπημένα μας lip balms για βαθιά θρέψη.

How to: σου δείχνουμε πώς να κάνεις τα ombre χείλη βήμα προς βήμα!

Σου αρέσει το ombre lip; Κάνε κλικ εδώ, ακολούθησε τα βήματα της make up artist Πέλλας Ταμπάκου και υιοθέτησέ το κι εσύ!

Read More

And More