Τζένη Μπαλατσινού: Βραδιά όπερας στο Ηρώδειο! [pics]

Τζένη Μπαλατσινού: Βραδιά όπερας στο Ηρώδειο! [pics] | tlife.gr

Βραδιά όπερας ήτν η χθεσινή για την Τζένη Μπαλατσινού. Η γνωστή παρουσιάστρια βρέθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και παρακολούθησε την παράσταση Ναμπούκκο του Τζουζέππε Βέρντι, με τον διάσημο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, ο οποίος έχει διαπρέψει ως Ναμπούκκο σε μεγάλες σκηνές σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη, η Τζένη ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες από τη μαγευτική βραδιά, ενώ μετά το τέλος της παράστασης συνάντησε από κοντά και τον Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, που την άγγιξε με τη φωνή του.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Ναμπούκο είναι μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι. Είναι το έργο το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του Βέρντι, θέτοντας τέλος σε μια σειρά από αποτυχίες αλλά και σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης στην προσωπική ζωή του συνθέτη. Η όπερα είναι κυρίως γνωστή για το περίφημο χορωδιακό των Εβραίων σκλάβων, το οποίο επέχει θέση εθνικού ύμνου για τους Ιταλούς, καθώς εξέφρασε το συλλογικό αίσθημα ενάντια στον αυστριακό κατακτητή. Εκτός από αυτό το πασίγνωστο χορωδιακό, η όπερα περιλαμβάνει μουσικά και ερμηνευτικά απαιτητικούς ρόλους για τον βαρύτονο, την υψίφωνο και τον βαθύφωνο.

Στη νέα παραγωγή της ΕΛΣ τον επώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο διάσημος έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος έχει διαπρέψει ως Ναμπούκκο σε μεγάλες σκηνές σε όλο τον κόσμο, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν), η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η Όπερα της Φλωρεντίας, το Μέγαρο Τεχνών Βασίλισσα Σοφία (Βαλένθια), η Όπερα της Στουτγκάρδης κ.α.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράψει, στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Λέο Μουσκάτο, από τους δυναμικά ανερχόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες της όπερας, που έχει διακριθεί σε έργα Βέρντι και Πουτσίνι και έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες σε κορυφαία ιταλικά λυρικά θέατρα (Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Τορίνο κ.α.).

#nabucco Giuseppe Verdi @dimitriplatanias

A post shared by Jenny Balatsinou (@jennybalatsinou) on

READ more