Τζώρτζ Παπακώστας: Τι έμαθε από τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη;

Οι αισθήσεις του είναι συνδεδεμένες με γευστικές αναμνήσεις. Το μυαλό του λειτουργεί επιχειρηματικά, ενώ φέτος έκανε double score με την παρουσία του στην εκπομπή «Ελένη» και την καινοτομία να εισαγάγει το burger σε μουσική σκηνή της Αθήνας. Ο Γιώργος Παπακώστας μιλά στο Glow για τον πατέρα του αλλά και τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη.

Αισθάνεστε άξιος γιος ενός άξιου πατέρα; Πόσο πιθανό ήταν να ξεφύγετε από την οικογενειακή παράδοση;

Ο πατέρας μου έχει πετύχει πολλά. Έχει ζήσει κακουχίες, έχει κάνει επιτυχίες, περιουσία από το μηδέν κι επίσης, έφτιαξε μια δεμένη οικογένεια -με τη βοήθεια της superwoman μαμάς. Πιστεύω πως είμαι άξιος γιος, γιατί μεγάλωσα σωστά και τώρα είμαι σε καλό δρόμο να γίνω και άξιος επαγγελματικά.

Γίνατε ιδιαίτερα γνωστός από τη συνεργασία σας με την Ελένη Μενεγάκη. Ποια τρία πράγματα μάθατε από τη συνεργασία σας;

Να είμαι τυπικός στη δουλειά που αναλαμβάνω. Ν’ ακούω τι θέλουν οι γύρω μου από μένα, αντί να τους δίνω αυτό που εγώ νομίζω. Να μην πιστεύω ό,τι διαβάζω για την Ελένη. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και φοβερή επαγγελματίας.

Πόσο σημαντική ήταν και είναι η γεύση στη ζωή σας;

Για περίπου 5-6 χρόνια, μέχρι το 1996, έμπαινε στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γεύση, απαλή, κρεμώδης, λίγο τυρένια, αλλά δεν ήξερα τι είναι. Το 1996, πήγαμε για Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη κι επισκεφτήκαμε το εστιατόριο που διατηρούσε ο πατέρας μου από το 1972. Εκεί, έφαγα για δεύτερη φορά στη ζωή μου το NY cheesecake, αφού η πρώτη φορά ήταν όταν ήμουν 3 χρονών, λίγο πριν μετακομίσουμε στην Ελλάδα… Τόσο σημαντική είναι η γεύση για μένα!

Αποφασίσατε να μη ζήσετε στην Αμερική. Ποια πλεονεκτήματα παρουσιάζει η ζωή σας στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, λέγαμε όσοι μέναμε στο εξωτερικό. Απλά έχει τους χειρότερους «ηγέτες». Στη ζωή πρέπει να τα ζυγίζουμε όλα. Εγώ απλά τα ζύγισα κι έτυχε η ζυγαριά να γύρει λίγο προς την Ελλάδα. Αν δεν υπήρχαν οι επιχειρήσεις μας εδώ, δυστυχώς αυτήν τη στιγμή θα ήμουν στη Νέα Υόρκη, μακριά από την οικογένειά μου και τον ελληνικό ήλιο.

Read More

And More