Τζώρτζια Κεφαλά: Ποια είναι η βουλευτής που κατάφερε να απασχολήσει τα media από την πρώτη ημέρα στο Κοινοβούλιο

Στην ορκωμοσία της νέας Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου, τα φώτα στράφηκαν στην βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αττικής με την Πλεύση Ελευθερίας, Τζώρτζια Κεφαλά, λόγω των στιλιστικών της επιλογών και της «επίθεσης» που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο.

«Η απορία είναι γενικότερη: μια γυναίκα που θέλει να την εκτιμούν για την προσωπικότητά της, το πνεύμα της, την καλλιέργειά της κ.λπ. γιατί βγάζει το μισό (ή και παραπάνω) βυζί σε κοινή θέα; Τι ακριβώς θέλει να εκφράσει; Σε ποιους απευθύνεται;» έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στο Twitter ανεβάζοντας τη φωτογραφία της Τζώρτζιας Κεφαλά. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν σφοδρές και η απάντησή της δεν άργησε να έρθει

Ποια είναι όμως η Τζώρτζια Κεφαλά;

H Τζώρτζια Κεφαλά γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1971 στην Αθήνα έχοντας όμως καταγωγή από την Πάρο, όπου περνούσε όλα τις τα καλοκαίρια. Ο πατέρας της είχε ένα σουβλατζίδικο, όπου η ίδια και τα αδέλφια της τον βοηθούσαν.

Με καλλιτεχνικές ανησυχίες από νωρίς, η Τζώρτζια Κεφαλά άρχισε στα 15 της να ασχολείται με τον χορό και το μπαλέτο, ωστόσο σύντομα κατάλαβε ότι το τραγούδι είναι αυτό που την εκφράζει περισσότερο και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό.

«Δεν είχε την οικονομική δυνατότητα ο πατέρας μου να με στείλει νωρίτερα. Δεν θεωρούσε το μπαλέτο τόσο απαραίτητο. Μια μέρα ανακοίνωσα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χορό. “Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά θέλω να το παλέψω”. Πήγα σε σχολή και θα μπορούσα να έχω πτυχίο και να διδάσκω χορό. Αλλά σχεδόν ποτέ δεν τελειώνω τίποτα στη ζωή μου. Έμαθα χορό, πτυχίο όμως δεν πήρα», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Τζώρτζια Κεφαλά, σε συνέντευξή της στο Thema People.

Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα της έγινε, όταν ήταν μόλις 21 ετών και έπαιξε στο μιούζικαλ “Δαίμονες” στο πλευρό της Άννας Βίσση ενώ λίγο μετά συμμετείχε  σε μία μουσική παράσταση με την Μαρινέλλα.

«Το 1992 διάβασα μια αγγελία στην εφημερίδα και πήγα στην ακρόαση για τους “Δαίμονες”. Η Άννα Βίσση με έσπρωξε στο τραγούδι. Είχαμε καλές σχέσεις. Εγώ ήμουν χορεύτρια στην παράσταση, αλλά εκείνη μου είπε να το ψάξω με το τραγούδι. Μου έβαλε το ζιζάνιο. Συνέχισα για μερικά χρόνια να δουλεύω σε μιούζικαλ. Και εκεί μου έλεγαν να δουλέψω τη φωνή μου» είχε πει στην ίδια συνέντευξη η Τζώρτζια Κεφαλά.

Δυο χρόνια αργότερα, θα βρει την πρώτη της δουλειά ως τραγουδίστρια, και πάλι από αγγελία. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Χατζηνάσιο και το 1995 συμμετείχε στην μουσική παράσταση της Ευρυδίκης με τίτλο “Ό,τι με αγγίζει”.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1996 θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη οι “Μπλε”, έναν συγκρότημα που θα καταφέρει να συνδυάσει ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ και να σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η δημιουργία των Μπλε προέκυψε από τη συνεργασία του Γιώργου Παπαποστόλου και του Γιώργου Παρώδη με τη Θεοδοσία Τσάτσου, την πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος.

Στον δεύτερο δίσκο η φωνή των Μπλε, έγινε η Τζώρτζια Κεφαλά καθώς η Θεοδοσία Τσάτσου αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. 

«Ήμουν πεπεισμένη ότι θα γινόταν κάτι καλό με τα παιδιά, είχα ένστικτο… Όλοι οι υπόλοιποι μου έλεγαν να το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Ακόμα και στην εταιρεία όταν πήγα, στην πρώτη συνάντηση, μου είπαν ότι πρέπει να μην καταλάβει κανείς ότι έφυγε η Θεοδοσία! Έκπληκτη απαντάω ότι, εντάξει, μπορώ να κάνω μαγικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα…» είχε πει στην εκπομπή “Μουσικό Κουτί” η Τζώρτζια Κεφαλά.

Τελικά η Τζώρτζια Κεφαλά είχε δίκιο αφού ακολούθησαν δεκάδες δουλειές με τους Μπλε, με την ίδια να συνεχίζει τη συνεργασία μαζί τους και να θεωρούνται πλέον οικογένεια.

«Για μένα, το ροκ είναι η ανατροπή, είναι η διάθεση του να αλλάζεις και να μην παγώνεις τη σκέψη σου θα πρέπει να δεχτούμε ότι τίποτα δεν μένει ίδιο, οι άνθρωποι γενικώς, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η πηγή της δυστυχίας μας. Θέλουμε να έχουμε σταθερές στη ζωή μας, που όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν» είχε πει η ίδια σε άλλη συνέντευξή της για την μουσική και τον τρόπο που της αρέσει να εκφράζεται.

Για την προσωπική της ζωή γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Η Τζώρτζια Κεφαλά, είναι μητέρα δυο αγοριών, ο ένας σήμερα είναι 18 ετών και ο άλλος 14 ωστόσο, έχει επιλέξει να τους κρατήσει μακριά από τα φώτα και να τους αφήσει να ζήσουν τη ζωή τους ελεύθεροι με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν μένοντας όμως πάντα στο πλευρό τους να τους στηρίζει σε κάθε τους επιλογή.

Ο θάνατος που τη συγκλόνισε

Τον Φεβρουάριο του 2022 η Τζώρτζια Κεφαλά ήρθε αντιμέτωπη με ένα τραγικό γεγονός. Ο 21χρονος βαφτισιμιός της, αναρριχητής και αθλητής του ορειβατικού σκι Ερμής Θεοχαρόπουλος, έχασε τη ζωή του σε γκρεμό 300 μέτρων στα Τζουμέρκα. Το γεγονός αυτό, της στοίχισε αρκετά και στάθηκε η αφορμή για να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική. 

«Ήταν ένας νέος άνθρωπος, πολλά υποσχόμενος. Η χώρα έχει ανάγκη από τέτοια μυαλά και ανθρώπους νέους, που θέλουν να προσφέρουν. Το παιδί δεν είχε πάθει τίποτα στα ζωτικά του όργανα. Η σπονδυλική του στήλη ήταν ακέραιη, δεν είχε σπάσει ούτε ένα πλευρό, ούτε μία κλείδα, το κεφάλι του ήταν μια χαρά και όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να φτιαχτούν. Είδαμε ότι από έλλειψη συντονισμού χάθηκε ακόμα μία ζωή», είχε δηλώσει τότε συντετριμμένη στην εφημερίδα Secret.

 

Read More

And More