Β. Καλλίδης: “Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός με την Φαίη και τον Γιώργο!”

Ο γνωστός chef που βρίσκεται στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Mega Βασίλης Καλλίδης μιλά στο TLIFE για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, την εκπομπή “Food and the City”, που παρουσιάζει και τα ριάλιτι μαγειρικής.

Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα! “Από μικρός έλεγα ότι θα γίνω μάγειρας. Οι γονείς μου ήταν ερωτευμένοι με τη μαγειρική και με βοήθησαν πολύ”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Μετά από τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Αγαπημένες πόλεις όπου έζησε είναι το Παρίσι, το Κάιρο, το Μαρακές και η Νέα Υόρκη. Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την ελληνική δημιουργική κουζίνα και φέτος βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά και παρουσιάζει τη νέα εκπομπή μαγειρικής “Food and the city”.

Για τη συμμετοχή του στο “Πρωινό μου”, ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος. “Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην τηλεοπτική μου στέγη. Όλα είναι διαφορετικά, νέο πλατο και πολλές αλλαγές που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης.”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ο Γιώργος και η Φαίη είναι πάντα πολύ ευδιάθετοι. “Στην αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί, αλλά τώρα διασκεδάζουμε πολύ. Ο Γιώργος και η Φαίη έχουν πολύ χιούμορ”, λέει ο Βασίλης Καλλίδης.
Όσον αφορά τη νέα εκπομπή μαγειρικής που παρουσιάζει στο Mega, ο γνωστός chef λέει πως είναι διπλά χαρούμενος που τον εμπιστεύτηκαν, παρόλο που είναι πρωτάρης. “Νιώθω διπλά χαρούμενος και είναι μεγάλη τιμή που με διάλεξαν για τo “Food and the City” και άφησαν έναν πρωτάρη να μπει στα βαθιά νερά”, λέει.
Το “Food and the City” είναι μια πρωτότυπη εκπομπή μαγειρικής που ταξιδεύει σ’ όλες τις γειτονιές της Αθήνας και προτείνει καλά προϊόντα και νόστιμες συνταγές. “Μέσα από την εκπομπή προτείνουμε νόστιμες συνταγές και καλά προίόντα. Το καλό είναι πως υπάρχει αμεσότητα και τα υλικά που χρειαζεται ο τηλεθεατής για κάθε φαγητό μπορει να τα βρει πολύ κοντά στο σπίτι του”, αναφέρει και υπογραμμίζει πως οι συχνές μετακινήσεις για να βρει συνταγές δεν τον ενοχλούν καθόλου. “Έχω κατέβει τόσα χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και ακόμη δεν έχω μάθει την Αθήνα. Μου αρέσει να ανακαλύπτω την κάθε γωνιά της κι αυτό δεν με κουράζει καθόλου.”, σημειώνει.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου, ο ίδιος λέει πως είναι πολύ χαρούμενος όταν του μιλούν στο δρόμο και πως το πιο περίεργο που του έχει συμβεί είναι να τον σταματήσουν και να του ζητήσουν να τους δώσει συνταγή.

Ποιο είναι όμως το ακριβότερο menu που έχει πληρώσει;
Το ακριβότερο menu που έχω φάει ήταν σ’ ένα εστιατόριο στο Παρίσι, όπου είχαμε δώσει 800 ευρώ το άτομο. Ήταν κάτι που το κάνεις μια φορά στη ζωή σου. Θυμάμαι έιχαμε πάρει ένα menu από 14 πιάτα και στο τέλος μας είχαν σερβίρει τσάι με ένα μοναδικό τρόπο, που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ“, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αγαπημένο του φαγητό είναι το sushi, αφού λατρέυει την ιαπωνική κουζίνα. Ενώ, σπεσιαλιτέ του είναι το μπιφτέκι με αυγολέμονο και άγρια χόρτα, αλλά και ο κόκορας με coca cola, που φτιάχνει πιο σπάνια.
Ακόμη, για τα ριάλιτι μαγειρικής που έχουν γίνει μόδα, ο Βασίλης λέει πως δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για το αν θα συμμετείχε από τη στιγμή που δεν του έχει γίνει κάποια πρόταση. Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν θα επέλεγε να κάνει κάτι τέτοιο. “Δεν μου αρέσει να συναγωνίζομαι”, δηλώνει.
Τέλος, πέρα από τη συμμετοχή του στα τηλεοπτικά δρώμενα, ο γνωστός chef έχει μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Φωτόπουλο το εστιατόριο “Ανετον” στο Μαρούσι, όπυ και περνά πολλές ώρες, μαγειρεύοντας και δημιουργώντας νέες γαστρονομικές απολαύσεις.

Read More

And More