Β. Λειβαδάς – Σ. Γιούλη: Ένας μεγάλος έρωτας με τραγικό τέλος!

Το σύντροφό της που τόσο πολύ αγάπησε πήγε να συναντήσει στην αυλή του παραδείσου η Σμαρούλα Γιούλη. Η γνωστή ηθοποιός άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή, μόλις τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της Βαγγέλη Λειβαδά.

Σύντροφος και συμπαραστάτης του σε όλη του την καλλιτεχνική και επαγγελματική πορεία η γνωστή ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη δεν άφησε καθόλου τον αγαπημένο της σύζυγό. Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 55 ολόκληρα χρόνια και ακόμη και ο θάνατος τους κράτησε χωριστά μόνο για λίγους μήνες.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν εκείνος υπηρετούσε ακόμη στο στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και ο νεαρός στρατιωτικός δεν μπόρεσε έκτοτε να αφήσει την όμορφη ηθοποιό από τα μάτια του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Λειβαδάς ξέχασε τα πάντα και αφοσιώθηκε και στο θέατρο. “Την έβλεπα έτσι, ντροπαλή, χαμηλών τόνων, μια πολύ σεμνή κοπέλα, που δεν της έδιναν την ευκαιρία να βγει μπροστά και να προχωρήσει. Κατάλαβα ότι άξιζε και ήθελα να τη βοηθήσω” αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του στην “Espresso της Κυριακής” ο Βαγγέλης Λειβαδάς.
Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το φαρμακείου του Μαρινόπουλου. “Την είδα έξω από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου να περιμένει. Περνούσαν τα τραμ το ένα μετά το άλλο γεμάτα από κόσμο και εκείνη δεν μπορούσε να μπει μέσα. Φοβόταν να σπρώξει λίγο και να ανεβεί, τόσο πολύ διακριτική και προσεκτική ήταν! Την έπιασα από τη μέση και την ανέβασα στο τραμ” θυμάται ο θεατρικός επιχειρηματίας. Από τότε το ζευγάρι δεν χώρισε ποτέ…
Παντρεύτηκαν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και κουμπάροι τους ήταν οι αξέχαστοι ηθοποιοί και φίλοι τους Μίμης Φωτόπουλος και Ντίνος Ηλιόπουλος. ”Ευτυχώς που παντρεύτηκες αυτήν τη γυναίκα γιατί μόνο αυτή θα σταθεί όρθια και σίγουρα δίπλα σου” έλεγε στον Βαγγέλη Λειβαδά ο Μίμης Φωτόπουλος.
Πρώτη τους κατοικία ήταν το Κολωνάκι, δίπλα στα λατρεμένα τους θέατρα και στο χώρο της Τέχνης. Έβγαιναν συχνά με φίλους και έκαναν τη ζωή που πάντοτε ονειρεύονταν γεμάτη αγάπη, τρυφερότητα και φως. Αργότερα, όμως, ζήτησαν από κοινού καταφύγιο στην αγαπημένη τους θάλασσα, στην αρχή σε ένα όμορφο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και κατόπιν στη Γλυφάδα.

Read More

And More