Β. Μπάρμπα: Τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε τον καλό της φίλο Μ. Ασλάνη

Σε βαρύ κλίμα πένθους πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Χαλκίδα η κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη. Οι συγγενείς και φίλοι του γνωστού σχεδιαστή αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου για να πουν το τελευταίο αντίο.

Ανάμεσά τους ήταν και η καλή του φίλη Βάνα Μπάρμπα η οποία μην μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή της είπε δυο λόγια για τον αγαπημένο της Μιχάλη… Η ηθοποιός μίλησε για όσους εκμεταλλεύτηκαν ή θα εκμεταλλευτούν από εδώ και στο εξής τον θάνατο του σχεδιαστή. Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Γιάννη Καζανίδη.

Διάβασε όσα είπε η Βάνα στον επικήδειο λόγο της!
“Αγαπητέ φίλε δεν πρόλαβα να γράψω κάτι. Βρήκανε πολλοί και μιλήσανε για αυτό που ξέρανε, για τη μνήμη σου, άνθρωποι που ίσως εμείς δεν γνωρίζαμε. Τα τελευταία χρόνια σε έχουμε χάσει, αλλά νομίζω ότι πρέπει όλοι να θυμόμαστε το χαμόγελο σου, να είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά σου. Μαζί σου με αυτή τη φυγή, έχουν κλείσει τέσσερις δεκαετίες απίστευτης προσφοράς, λάμψης, ταλέντου και χαράς.

Δεν θέλουμε να σε θυμόμαστε έτσι, όπως σε είδαμε σήμερα. Δεν σου αξίζει. Όπως σκορπούσες το γέλιο και τη χαρά, έτσι θα μείνεις πάντα μέσα στις καρδιές μας.

Έφυγε ένας μεγάλος σχεδιαστής, έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, έφυγε ένας φίλος για πολλούς. Πολλοί θα σε καπηλευτούν τώρα. Πολλοί θα βγουν να πουν πολλά. Ότι τους άφησες γράμματα, τους άφησες συνθήκες και όνειρα.

Εμείς, αυτό που έχουμε να πούμε, είναι ότι χάσαμε κάτι μεγάλο. Γιατί μέσα από το χαμόγελο σου, πάντα τιμούσες την πατρίδα σου. Πάντα βλέπαμε τη Μελίνα, πάντα ακούγαμε τα τραγούδια που ήθελες, και πάντα λάτρευες τη γυναίκα.

Μακάρι από εδώ και πέρα, εκεί που θα είσαι στη γειτονιά των Αγγέλων, να μοιράζεις το ταλέντο σου και τη ψυχή σου, και να βγουν πολλοί καινούργιοι να κάνουν, να πάρουν ένα από το δικό σου μικρό λιθαράκι.

Καλό Ταξίδι!”

Read More

And More