Βάνα Πεφάνη: “Ολοι λατρεύουν να… μισούν την “Αμαλία”!

Αν βλέπει κανείς “Μυστικά της Εδέμ”, – και ποιος δεν βλέπει θα μου πείτε… – , είναι αδύνατον να μην έχει κολλήσει με την ερμηνεία της Βάνας Πεφάνη. Είναι αδύνατον να μην έχει λατρέψει να μισεί την τηλεοπτική μας “Αμαλία”, αφού η ηθοποιός με την ερμηνεία της και με το απολαυστικό τηλεοπτικό της ντουέτο με τον επίσης εκπληκτικό Δάνη Κατρανίδη, έχει καταφέρει να κλέψει και τις εντυπώσεις και τελικά; Και την τηλεοπτική παράσταση !

Επειδή ,λοιπόν, κι εγώ η ταπεινή συντάκτρια λατρεύω να μισώ την “Αμαλία”, θέλησα να κάνω μαζί της μία κουβεντούλα εφ ΄όλης της τηλεοπτικής και… θεατρικής ύλης, μιας και εκτός από την “Εδέμ”, η Βάνα Πεφάνη σκίζει και στο θέατρο, με την παράσταση , “Ο δικός μας ελέφαντας”, η οποία έχει ανέβει στην σκηνή του “Ρουφ” και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Παράσταση την οποία και σας συστήνω ανεπιφύλακτα…

– Τρίτη χρονιά η φετινή για την “Εδέμ”… Αυτή η τρίτη χρονιά ήταν πιο δύσκολη, πιο εξοντωτική ή πιο χαλαρή για σένα ;
– Σαφέστατα και ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα… Οταν έχεις σημειώσει τέτοια μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια και βγαίνεις στον αέρα και για τρίτη σεζόν, κουβαλάς αυτό το βάρος της επιτυχίας και οφείλεις να προσπαθήσεις να την διατηρήσεις και να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Αλλωστε, το τέλος πρέπει να είναι καλύτερο από την αρχή, γιατί η τελευταία αίσθηση είναι αυτή που μένει έντονα στον άλλο.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να κρύβει ένα καθημερινό με τόσο μεγάλη επιτυχία για έναν ηθοποιό;
– Εννοείται το να τον κάνει να βαλτώσει ή να επαναληφθεί, λόγω κούρασης. Είναι δύσκολο να προσπαθείς καθημερινά να βρεις νέα στοιχεία για τον ρόλο που υποδύεσαι και να προσπαθείς διαρκώς να ανακαλύψεις και να φωτίσεις κάποιες νέες πλευρές του…

– Μετά από τρία χρόνια, πόσες νέες πλευρές μπορούν να υπάρχουν σε ένα ρόλο, τις οποίες να μπορεί να ανακαλύψει ένας ηθοποιός ;
– Πάντα υπάρχουν νέες πλευρές σε έναν ρόλο, γιατί και οι ρόλοι είναι πολύπλευροι, όπως είναι πολύπλευροι και οι άνθρωποι.

– Υπήρξε στιγμή που να σε κούρασε η “Αμαλία” ; Υπήρξε στιγμή που να ένιωσες πως… βαριέσαι μαζί της ;
– Πίστεψέ με, ούτε μία στιγμή δεν έχει υπάρξει εδώ και τρία χρόνια που να έχω νιώσει πως βαριέμαι. Και πως να το αιστανθώ αυτό, από την στιγμή που έχω να κάνω με ένα σενάριο της Ελενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση; Οι ανατροπές είναι συνεχείς… Κάθε φορά που παίρνουμε νέα επεισόδια στα χέρια μας, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι μας περιμένει (γέλια).

– Τελικά όλοι λατρεύουν να… μισούν την “Αμαλία” ;
– Νομίζω πως ναι… (γέλια) Βέβαια, τώρα πια έχουν υποχωρήσει τα μίση και έχουν μείνει ανάμεσα σε μένα και τον κόσμο μόνο τα πάθη (γέλια).

– Το ποιο αστείο που σου έχουν πει στον δρόμο ποιο είναι ;
– Το περιβόητο πια, “ξέρεις πως με φωνάζει ο άνδρας μου και το παιδί μου ; Αμαλία” !

– Η αγάπη του κόσμου στον δρόμο σε αφοπλίζει ή σε κάνει να αισθάνεσαι αμήχανα ;
– Οφείλω να σου ομολογήσω, πως πάντα με κάνει η αγάπη του κόσμου να αισθάνομαι αμήχανα. Οταν ακούω καλά λόγια με πιάνει μία ντροπή. Ομως, όπως και να ΄χει, οι εκδηλώσεις αγάπης είναι ότι πιο γλυκό μπορεί να ζήσει ένας καλλιτέχνης. Αν δεν θέλαμε να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις, δεν θα κάναμε όλοι εμείς, αυτή την δουλειά.

– Αν κάνεις τον απολογισμό σου μετά τα τρία αυτά χρόνια στην “Εδέμ”, η “Αμαλία” τι ήταν για σένα ;
– Ενα μεγάλο δώρο… Αν και έχω κάνει αρκετή τηλεόραση και αν και βρίσκομαι χρόνια στον χώρο, η “Αμαλία” είναι ο ρόλος εκείνος που κατάφερε να με βάλει σε όλα, μα σε όλα τα σπίτια του κόσμου. Η “Αμαλία” είχε σπάνιο, λαικό έρισμα και αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω.

– Τελικά η “Αμαλία” αγαπάει ή μισεί τον “Πέτρο Ρούσσο” ;
– Εννοείται πως τον αγαπάει… Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να ζήσει μακριά του. Απλά επειδή έχει μεγαλώσει λιγάκι και έχει ωριμάσει, δεν του χαρίζεται…

– Και εκείνος ;
– Και εκείνος το ίδιο νομίζω αισθάνεται, γι ΄αυτό και μπορεί οι δυο τους να έχουν περάσει τα χίλια όσα, όμως, εξακολουθούν να είναι μαζί.

– Και η συνεργασία με τον Δάνη Κατρανίδη πως είναι;
– Τι να πω για τον Δάνη; Οτι και να πω είναι λίγο… Είναι ένας εκπληκτικός ηθοποιός, αλλά και ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Οταν ξέρω ότι έχω γύρισμα μαζί του και μόνο η σκέψη, μου φτιάχνει το κέφι (γέλια)…

– Η “Αμαλία” είναι ερωτευμένη με τον “Ρούσσο”, με τον “Ρούσσο” αλήθεια θα μπορούσαν να είναι τρελά ερωτευμένες πολλές γυναίκες ;
– Δεν ξέρω για τον “Ρούσσο”, πάντως τον Δάνη θα μπορούσαν να τον ερωτευθούν όλες οι γυναίκες… Εχει μία απίστευτη γοητεία.

– Η “Αμαλία” σας χάρισε μία μεγάλη επιτυχία φέτος και στο θέατρο… Εχετε ανεβάσει στο θέατρο “Ρουφ” την παράσταση , “Ο δικός μας ελέφαντας”…
– Δεν πήγα να εξαργυρώσω την επιτυχία της “Αμαλίας” στο θέατρο, όμως, η αλήθεια είναι πως εκτός από το θεατρόφιλο κοινό, ήρθε πολύς κόσμος για να δει την παράσταση και για να δει την Βάνα σε κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα.

– Οι παραστάσεις πότε τελειώνουν;
– Την Κυριακή των Βαίων, αλλά το έργο τον Μάιο θα πάει στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με τα σχέδιά μας, θα ανέβει και για έναν μήνα και του χρόνου στην θεατρική Αθήνα.

Read More

And More