Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η λίστα με τους επιβεβαιωμένους καλεσμένους στη στέψη

Το Σάββατο 6 Μαΐου στο Λονδίνο η τελετή στέψης του βασιλιάς Κάρολος. Η τελετή θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από την Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας.

Περίπου 2.000 καλεσμένοι θα είναι παρόντες στην τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την πριγκίπισσα Σαρλίν μεταξύ των πρώτων ευρωπαίων royals που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τους βασιλικούς της Ολλανδίας, υπάρχει επίσης μια δεξίωση πριν από τη στέψη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που το κοινό περιμένει με ανυπομονησία κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών, που περιλαμβάνουν μια συναυλία στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ο Χάρι θα βρίσκεται στη στέψη του πατέρα του, αλλά η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα παιδιά του ζευγαριού, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ. Στους βασικούς παρευρισκόμενους θα είναι φυσικά ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Τζορτζ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις.

Βασιλικοί από όλο τον κόσμο θα είναι παρόντες στην ιστορική εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας και τον πρίγκιπα Παύλο. Ο Πρόεδρος Μακρόν θα είναι μεταξύ των ηγετών που θα παραστούν στη στέψη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία θα εκπροσωπήσει τον σύζυγό της, Τζο Μπάιντεν.

Θα υπάρχουν επίσης καλεσμένοι από τον κόσμο της τηλεόρασης, της μουσικής και του αθλητισμού στη στέψη, συμπεριλαμβανομένου του Τζέι Μπλέιντς!

Ο βασιλιάς Κάρολος θα υποδεχτεί ακόμα την οικογένεια της Καμίλα, Λόρας Λόπες, που είναι κόρη της, τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς που είναι ο πρώην σύζυγός της Καμίλα, τον Δούκα του Νόρφολκ, Μασάλ, τον Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Ουέλμπι, τον κοσμήτορα του Γουέστμινστερ, Δρ Ντέιβιντ Χόιλ, και τον Λόρδο Τσάμπερλεν.

Άλλοι που είναι πιθανό να παρευρεθούν, καθώς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την παρουσία τους είναι Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Τζόνσον, η Λιζ Τρας και ο Χιου Ο’λέιρι, Τερέζα Μέι και Φίλιπ Μέι, Γκόρντον Μπράουν και Σάρα Μπράουν, Σερ Τόνι Μπλερ και Τσέρι Μπλερ, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ με τη σύζυγό τους Νόρμα Μέιτζορ, ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Kαν και ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο.

Read More

And More