Βασιλιάς Κάρολος: Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, η Καμίλα – Από ερωμένη… βασιλική σύζυγος

Ο Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη Πέμπτη 9/9. Στο πλευρό του «βράχος» από την πρώτη στιγμή, η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία πλέον θα είναι «βασιλική σύζυγος».

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και για πολλά χρόνια είχε θεωρηθεί μια από τις πιο αντιπαθείς γυναίκες στην Βρετανία. Ωστόσο από ερωμένη του Κάρολου και αντροχωρίστρα στον γάμο του με την Νταϊάνα, πλέον η Καμίλα στέφθηκε «βασιλική σύζυγος» στο πλάι του Βασιλιά. 

Ποια είναι η Καμίλα, ο μεγάλος έρωτας του Βασιλιά Κάρολου

 

Δεκαέξι μήνες μεγαλύτερη από τον Κάρολο, η Καμίλα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1947. Κόρη αξιωματούχου του Βρετανικού Στρατού, φοίτησε στο σχολείο Queens Gate και σπούδασε στην Ελβετία. Ήταν εκθαμβωτική. Ήταν αστεία. Αυτό ήταν το ατού της Καμίλα. Οι άνθρωποι απολάμβαναν τη συντροφιά της. Έκανε τους πάντες να γελάνε. Κι έπινε, και κάπνιζε και ήταν μέσα σε όλα. Αγαπούσε τα πάρτι.

Γνώρισε τον Κάρολο το 1970. Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά – λένε αυτοί που ξέρουν – ο οποίος όμως διήρκησε μόνο λίγους μήνες.

Ήταν ο πρώτος έρωτας για τον Κάρολο. Ήταν 23 ετών κι αυτή ήταν η πρώτη πραγματική σχέση του. Αλλά του είπαν χαριτωμένο που έχετε ένα φλερτ αλλά ξέρεις ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε γάμο.

Η σύντομη σχέση τους θα διακοπεί με τον Κάρολο να υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό και την Καμίλα να αρραβωνιάζεται άρον- άρον έναν αξιωματικό του ιππικού, με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά.

Ο γάμος, το διαζύγιο και η παράνομη σχέση με τον διάδοχο του θρόνου

 

Εκείνη παντρεύεται το 1973. Εκείνος γνωρίζει την Νταϊάνα 4 χρόνια μετά και την παντρεύεται το 1981. Οι εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις που είχαν δώσει Κάρολος και Νταϊάνα στην πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση ως ζευγάρι είχαν αφήσει εποχή.

Τα σύννεφα και στους δύο γάμους τους δεν άργησαν να φανούν. Η Καμίλα χώρισε το 1995 κι εκείνος το 1996. Ο Κάρολος χώρισε πολύ επεισοδιακά, καθώς βοούσε ο τύπος για την εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα. Τα ταμπλόιντ ήταν αρκετά άτακτα και ήθελαν να βρουν έναν κακό στην ιστορία.

Η Νταϊάνα ζήλευε έντονα τη σχέση του συζύγου της με την Καμίλα και του ζητούσε συνεχώς να διακόψει κάθε επαφή μαζί της. Ο Βρετανός παρατηρητής της βασιλικής οικογένειας Άντριου Μόρτον είχε ονομάσει την Καμίλα ως την «άλλη γυναίκα» στη ζωή του πρίγκιπα και είπε ότι η πριγκίπισσα την αποκαλούσε «Το ροτβάιλερ».

«Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε λίγο συνωστισμός» είχε πει η Νταϊανα στη συνέντευξή της στον Μάρτιν Μπασίρ που προβλήθηκε το 1995.

Μετά το πριγκιπικό διαζύγιο και τον θάνατο της Νταϊάνα πολλοί στράφηκαν εκ νέου κατά της Καμίλα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον διάδοχο του θρόνου και τη σύντροφό του να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση και τρία χρόνια μέχρι η Βασίλισσα Ελισάβετ να δεχτεί να παραβρεθεί στον ίδιο χώρο με την ερωμένη του γιου της.

Πρίγκιπας Κάρολος: Βγήκε από την καραντίνα, μερικές μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό!

Το 2005 το ζευγάρι θα παντρευτεί σε ένα κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ο θρησκευτικός τους γάμος που θα τον τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερυ, Ρόουαν Ουίλλιαμς.

Ως Βασιλική σύζυγος του Ηνωμένου Βασιλείου η Καμίλα θα βοηθάει τον Βασιλιά στα επίσημα καθήκοντά του. Θα είναι επίσης προστάτιδα και πρόεδρος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις, ενώ έχει αναλάβει δράση και έχει ευαισθητοποιηθεί σε τομείς όπως η ασθένεια οστεοπόρωση, το πρόβλημα των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και θέματα παιδείας, για τα οποία έχει επαινεθεί.

Φωτογραφίες: Reuters, Splash/Ideal Image

Read More

And More