Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε από τα social media της βασιλικής οικογένειας.

Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας μετά τον θάνατό της είναι ο Κάρολος ο οποίος τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Πρίγκιπας Κάρολος – Όσα δεν γνώριζες για τον πρωτότοκο γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου 1948 είναι ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποτελεί τον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου και ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. 

Ο Κάρολος γεννήθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και ήταν το πρώτο εγγόνι του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ και της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μαθήτευσε στα σχολεία Τσιμ και Γκόρντονστουν, στα οποία και ο πατέρας του, Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, είχε βρεθεί ως παιδί.

Μετά το τέλος των μαθητικών του χρόνων, ο Κάρολος υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και το Βασιλικό Ναυτικό. Το 1981 παντρεύτηκε την Νταϊάνα Σπένσερ, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ  και τον Πρίγκιπα Χάρι. Το 1996, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Την επόμενη χρονιά, η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό στο Παρίσι. Το 2005, ο Κάρολος παντρεύτηκε τη μακροχρόνια σύντροφό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Πρίγκιπας Κάρολος – Η ιδιαίτερη σχέση με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ένα σπάνιο βίντεο με την βασίλισσα Ελισάβετ να παίζει με τον πρωτότοκο γιο της Κάρολο, που είναι ακόμα μωρό έδωσε στην δημοσιότητα το Παλάτι του Μπάκινγχαμ τον Μάρτιο του 2016 με αφορμή την ημέρα της μητέρας.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η βασίλισσα να γελά και να γαργαλά τον Κάρολο, προτρέποντας το μικρό της αγοράκι να περπατήσει. Ο Κάρολος ήταν τότε περίπου ενός έτους, ενώ η Ελισάβετ μόλις 23 ετών.

Πρίγκιπας Κάρολος – Το άγνωστο περιστατικό με τον αδερφό του Άντριου

Με το πέρασμα των δεκαετιών πολλές ήταν οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις των αδερφών, ενώ ο βιογράφος του Πρίγκιπα Άντριου είχε  δώσει στην δημοσιότητα ένα άγνωστο περιστατικό.

«Ο Κάρολος τον Εντουαρντ τον έβλεπε μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές στο Μπαλμόραλ. Ενα καλοκαίρι λοιπόν, ο πρίγκιπας Έντουαρντ πήγε στον επάνω όροφο και βρήκε τις παλιές κιλτ που είχε φυσικά το δικαίωμα να φοράει μόνο ο πρίγκιπας της Ουαλίας και σκέφτηκε ότι «είναι πολύ αστεία». Έτσι, έβαλε μία κιλτ και κατέβηκε κάτω για το δείπνο.

Μόλις μπήκε στην τραπεζαρία ο Κάρολος έμεινε άναυδος και τον ρώτησε γιατί φόρεσε την κιλτ του. ”Εγώ μόνο έχω το δικαίωμα να φορά αυτή την κιλτ. Είναι μια κιλτ για τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Ανέβα επάνω και βγάλ’ την’”, φέρεται να του είπε έντονα ο Κάρολος. Και ο άμοιρος Έντουαρντ, που ήταν πάντα πολύ ήρεμος αφού απάντησε απλά ένα εντάξει, ανέβηκε επάνω» είχε αναφέρει για βιογράφος του Άντριου.

Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι τελευταίες εμφανίσεις δίπλα στον γιο της, Κάρολο:

Ο Κάρολος στάθηκε στο πλευρό της Ελισάβετ μέχρι το τέλος. Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ώρα Αγγλίας

Πηγή φωτογραφιών: Splash/Ideal Images

Read More

And More