Βασίλης Κωνσταντινίδης: Θλίψη στην κηδεία του ντράμερ συγκροτήματος «Idols»

Θλίψη στην κηδεία του Βασίλη Κωνσταντινίδη, του ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Idols, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου στην Καλλιθέα, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Όπως θα δεις στις εικόνες, η σύντροφος της ζωής του, Λίζα και ο γιος τους Ανδρέας Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους στον τελευταίο «αντίο».

Στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν, επίσης ο Δημήτρης Κωνσταντάρας με τη σύζυγό του Βίκυ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Μπέσσυ Αργυράκη.

Δες τα στιγμιότυπα:

Συντετριμμένος ο Δημήτρης Κωνσταντάρας με τη σύζυγό του, Βίκυ

Γιώργος Καρατζαφέρης

Μπέσσυ Αργυράκη

Ο γιος του, Ανδρέας Κωνσταντινίδης

Η σύντροφός του Λίζα

Ποιος ήταν ο ντράμερ Βασίλης Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε σπό την παιδική του ηλικία. «Ξεκίνησα στα 18 μου μόνος μου. Δεν είχα σπουδάσει μουσική. Απλά είχα μέσα μου το ρυθμό. Πήγαινα σε μαγαζάκια που πουλούσαν τύμπανα και άλλα μουσικά όργανα. Βρήκα ένα στην οδό Αναξαγόρα. Πήρα τα ντραμς μου από εκεί και μάλιστα με χίλια βάσανα κατάφερα τότε να πληρώσω» είχε πει σε συνέντευξή του στο Maxmag, προσθέτοντας: «Ήμουν γύρω στα 12 ή 14 τότε. Έτσι παίζοντας ντραμς γνώρισα αρκετούς μουσικούς όπως τον συγχωρεμένο τον συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη. Ένας πολύ μεγάλος μαέστρος με τον οποίο αρχίσαμε και παίζαμε. Μετά μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά κάναμε και ένα συγκρότημα που το ονομάσαμε The esquires. Μέσα στο γκρουπ ήταν και ο σημερινός αστρολόγος Βαγγέλης Γεωργιάδης. Έπαιζε μπάσο τότε».

Οι Idols ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1964. Ήταν μεταξύ των εγχώριων καλλιτεχνών (MGC, Loubogg, We Five, Τάσου Παπασταμάτη και Δάκη) που προσκλήθηκαν να διανθίσουν το κορυφαίο ροκ γεγονός της χρονιάς του 1967, τη συναυλία που έδωσαν οι Rolling Stones στην Αθήνα.

Στις 17 Απριλίου το βράδυ, συμμετείχαν, ως supporter group, στο άνοιγμα του προγράμματος της επεισοδιακής εκείνης συναυλίας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που την παρακολούθησαν περίπου 10.000 ή 12.000 άτομα.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More