Βασίλης Μπισμπίκης – Κομάντα και Δράκοι: Η ζωή του θεατρικού ηθοποιού που έκανε την τηλεοπτική έκπληξη

Η τηλεοπτική σειρά, Κομάντα και Δράκοι έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα του Mega και ο Βασίλης Μπισμπίκης επέστρεψε τηλεοπτικά, λίγους μόλις μήνες μετά τη συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες του ANT1.

Ποιος είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης με την μεγάλη θεατρική εμπειρία και τους ρόλους στην tv που τον έκαναν να ξεχωρίσει;

Γεννημένος στις 29 Οκτωβρίου του 1977 στο Λουτράκι Κορινθίας, ο Βασίλης Μπισμπίκης είχε από μικρός το… μικρόβιο της υποκριτικής.

Ο πατέρας του, Μιχάλης Μπισμπίκης, ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λουτρακίου και της Κορίνθου, ενώ διετέλεσε και προπονητής σε διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες. Πρώτη επαφή του Βασίλη με την υποκριτική ήταν η συμμετοχή του σε σχολικές παραστάσεις και σε τοπική θεατρική ομάδα. Αφότου αποφοίτησε από το Γυμνάσιο, εργάστηκε περιστασιακά ως μπάρμαν και σερβιτόρος, ενώ επί τρία χρόνια υπήρξε γκρουπιέρης σε καζίνο. Σε ηλικία 25 ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε υποκριτική.

Μπορεί εμείς τηλεοπτικά να τον γνωρίσαμε την τελευταία πενταετία μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους πετυχημένων σειρών, η πορεία του στην υποκριτική μετρά πολλά χρόνια. Ο Βασίλης Μπισμπίκης άλλωστε ξεκίνησε ως θεατρικός ηθοποιός.

«Βρωμιά, Λυσιστράτη, Καλός στρατιώτης Σβέικ», «Σε στενό οικογενειακό κύκλο», «Ευμενίδες», ήταν μερικές μόνο από τις πρώτες του μεγάλες θεατρικές δουλειές. Ο Βασίλης Μπισμπίκης γίνεται γνωστός στο κοινό το 2008, μέσα από την πρώτη του εμφάνιση στη μικρή οθόνη και στη σειρά, Το Δέκα που προβλήθηκε στον Alpha. Ακολούθησαν τα Μυστικά της Εδέμ.

Το 2011, έλαβε μέρος στη σπονδυλωτή ταινία Η Πόλη των Παιδιών. Τον επόμενο χρόνο, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά του ANT1, Είναι στιγμές κι έπαιξε στη θεατρική παράσταση Ακρότητες. Το 2014, είχε έναν μικρό ρόλο στην κωμική σειρά Καλές δουλειές στον ANT1.

Τη σεζόν 2014-2015, πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά Δικαίωση στο MEGA κι έλαβε μέρος στα έργα Η τρελή του Σαγιό, Fantastico – Τα δημιουργημένα συμφέροντα, Το τρελό αίμα και Ο χορός του θανάτου στο θέατρο.

Τη σεζόν 2016-2017, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά Η λέξη που δε λες, ίσως και ο πρώτος του τηλεοπτικός ρόλος ο οποίος τον καθιέρωσε στη λίστα των πετυχημένων ηθοποιών της σημερινής tv.

Ο ρόλος του Μάνου Βόσκαρη θα ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της Λενιώς στο Διαφάνι. Το 2020 ο Βασίλης Μπισμπίκης ως Μάνος Βόσκαρης, ο σκληρός της σειράς Άγριες Μέλισσες θα είναι εκείνος όπου το κοινό θα… λατρέψει να μισήσει, μίας και ο φόβος και η ενοχή ήταν άγνωστες για εκείνος λέξεις.

Στην προσωπική του ζωή, ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Μπεκιάρη με την οποία έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο. Η οικογένεια προσπαθεί να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας, με τον ηθοποιό να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasilis Bisbikis (@bisbikis.vasilis)

 

“Δεν χρειάζομαι τώρα την αποδοχή του κόσμου. Πλέον δεν κυκλοφορώ πολύ στα κοσμικά. Πέρασα μια φάση μεγάλη που ήθελα την αποδοχή του κόσμου, από το σινάφι αλλά έγινε ένα κλικ πίεσης στο μυαλό μου κι απελευθερώθηκα. Πιέστηκα πολύ, είπα τέλος κι από τότε ξεκίνησα με την σκηνοθεσία και πήρα τα πράγματα στα χέρια μου.

Πήγα και σε ψυχολόγο κι έκανα δουλειά με τον εαυτό μου. Η πίεση να πετύχεις και αν είσαι αποδεκτός από το σινάφι. Από την μία ο άνθρωπος θέλει να είναι ελεύθερος κι από την άλλη θέλει την αποδοχή. Αυτά δεν συνδέονται. Το έχω ψιλολήξει μέσα μου”, δήλωνε τον περασμένο Νοέμβρη καλεσμένος στην εκπομπή, Dot.

Στην τηλεόραση θα τον βλέπουμε όλη τη σεζόν στη σειρά του Mega, «Κομάντα και Δράκοι» που ξεκίνησε επικρατώντας του ανταγωνισμού με υψηλή τηλεθέαση, ενώ στο θέατρο σκηνοθετεί και παίζει στο έργο «Άνθρωποι και Ποντίκια».

Κομάντα και Δράκοι – Ο ρόλος του Βασίλη Μπισμπίκη στη σειρά…

Ο χήρος πατέρας του 10χρονου Γιώργου, της 16χρονης Ναυσικάς και του Αλέξανδρου, 6 ετών. Πήρε μετάθεση στο Καλοχώρι Κρήτης ως αστυνομικός με στόχο να περάσει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του σε ένα ήσυχο μέρος. Είναι άνθρωπος της λογικής που θέλει να προσφέρει στην οικογένειά του τα πάντα, αλλά δεν του είναι εύκολο να τους δείχνει την κατανόηση που πραγματικά χρειάζονται.

Read More

And More