Βασίλης Μπισμπίκης: Τι λέει στο TLIFE για την ξαφνική αποχώρησή του από τα Κορφιάτικα Βραβεία και τη στήριξή του στην Μαρία Κίτσου

Έκανα το αυτονόητο, υπεύθυνα”, με αυτή τη σύντομη δήλωση ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά στο TLife και τοποθετείται, σχετικά με την αποχώρησή του, από τη χθεσινή εκδήλωση των θεατρικών Κορφιάτικων βραβείων.

Με αυτόν τον τρόπο ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ένα από τα βραβεία δεν θα απονεμόταν στη νικήτρια συνάδελφό του, Μαρία Κίτσου, επειδή δεν ήταν παρούσα, λόγω υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ελληνικών βραβείων, Δημήτρης Μουζακίτης, όταν διαπίστωσε πως έλειπε από τη διοργάνωση η Μαρία Κίτσου, η οποία ήταν νικήτρια για το βραβείο “Ζωή Λάσκαρη”, για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις “Μάκβεθ” και “Για την Ελένη”, πήρε την πρωτοβουλία να απονείμει σε άλλον ηθοποιό την τιμητική διάκριση.


Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα για να παραλάβει το δικό του βραβείο, να νιώσει ενοχλημένος και να αποχωρήσει από το χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.
Τελικά ο σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης παρέλαβε το βραβείο, ως συνεργάτης της Μαρίας Κίτσου και ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης ανέλαβε να παραδώσει στον Βασίλη Μπισμπίκη το δικό του.

Read More

And More