Βασίλης Ζούλιας: Η εξομολόγηση για την κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του και η σχέση τους σήμερα

Ο Βασίλης Ζούλιας ήταν ο καλεσμένος στην εκπομπή “Κυψέλη” της ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τρίτης 8/3. Κάποια στιγμή, η συζήτηση των τριών παρουσιαστριών και του σχεδιαστή έφτασε στα βήματα που έχει κάνει η κοινωνία και το πως θέματα που στο παρελθόν θεωρούνταν ταμπού πλέον γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε δημόσιους διαλόγους.

Η Κορίνα Καραβοκύρη δε, έκανε και μια αναφορά στις γυναίκες στο παρελθόν δέχονταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τους συζύγους τους αλλά φοβούνταν να μιλήσουν, ενώ τώρα αντιδρούν και παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

Τότε ο Βασίλης Ζούλιας ανέφερε πως η μητέρα του ήταν μια γυναίκα που είχε δεχτεί κακοποίηση από τον πατέρα του αλλά βρήκε το θάρρος να τον αφήσει και να αρχίσει μια νέα ζωή.

«H μητέρα μου. Είπε ένα τεράστιο όχι. Είπε, “θα πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και το παιδί μου και θα φύγω από μια κακοποιητική σχέση”. Το βίωσα κινηματογραφικά όλο αυτό. Μέχρι τα εννέα μου χρόνια που η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε, είχαμε ένα πίσω-εμπρός με τον πατέρα μου. Διατηρώ άριστες σχέσεις μαζί του. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος απλά όπως λέει η μητέρα μου τότε ήταν μικροί και οι δυο και δεν ταιριάζανε. Τη δεκαετία του ’60 όμως, μια γυναίκα, δεν έπαιρνε την απόφαση να φύγει από έναν γάμο με ένα παιδί. Τότε ήταν και οι δυο 25 ετών. Τα κατάφερε. Δουλεύοντας σκληρά, τα κατάφερε και μάλιστα επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, γιατί ήταν πολύ όμορφη και θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα» εξομολογήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας.

Στη συνέχεια, ο γνωστός σχεδιαστής ανέφερε: «Η μητέρα μου ζήτησε την έγκρισή μου για να κάνει τον επόμενο σύντροφό της. Θυμάμαι ότι με πήγε σε ένα ζαχαροπλαστείο με τον κύριο Μάκη. Αφού τον γνώρισα – να είναι καλά, μας άφησε προπέρσι – μου είπε ότι σκέφτεται να τον παντρευτεί αλλά πρώτα ήθελε τη γνώμη μου. Είπα αμέσως ναι. Είχε μια πολύ ευτυχισμένη ζωή μαζί του μέχρι που τον χάσαμε πρόπερσι. Ανέπτυξα πολύ ισχυρούς δεσμούς μαζί του. Ήταν και αυτός σαν πατέρας μου».

Read More

And More