Βέφα Αλεξιάδου: “Έξι μήνες με αγωνία και λαχτάρα περίμενα αυτή τη στιγμή!”

Στο ησυχαστήριο της στη Χαλκιδική βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Βέφα Αλεξιάδου και μετά τα δύσκολα που πέρασε φαίνεται πως έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Η διάσημη τηλεμαγείρισσα που γνωρίσαμε μέσα από τον Πρωινό Καφέ, και συγκλόνισε με την ιστορία της, όταν έχασε τις δυο κόρες της, έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σιγά σιγά βρίσκει τις ισορροπίες της.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, φαίνεται πως επέστρεψε στη φύση και τις αγαπημένες τις γεωργικές εργασίες και μετά την Ελένη Μενεγάκη (που μάζεψε ελιές στην Άνδρο) ανέβασε και η Βέφα Αλεξιάδου φωτογραφίες από τη συγκομιδή ελιάς στη Χαλκιδική. Μάλιστα, η διάσημη μαγείρισσα, αποκάλυψε πως περίμενε εδώ και πολλούς μήνες αυτή τη ξεχωριστή στιγμή…

“Συγκομιδή! Έξι μήνες με αγωνία και λαχτάρα περίμενα αυτή τη στιγμή! Είχα τρία χρόνια να δω τις ελιές μου φορτωμένες καρπό όπως εφέτο! Δεν τις χτύπησε πυρηνοτρίτης, δεν τις χτύπησε δάκος. Λίγο έλειψε όμως να τις χτυπήσει η φωτιά! Φορτωμένες ελιές, έτοιμες για συγκομιδή και να καούν. Καταλαβαίνετε την λαχτάρα μου, όταν άρχισε η φωτιά! Η ευλογιά του Θεού και η σωστή αντιμετώπιση της φωτιάς από τους πυροσβέστες, έσωσε τα σπίτια και τα φυτά μας. Αγαπώ τόσο πολύ τη φύση! τα φυτά και τα δεντρά μου! Καμαρώνω τις ελιές μέσα στα καφάσια κι έχω τόση χαρά! Σε λίγο θα πάνε στο λιοτρίβι! Θα έχω λαδάκι εφέτο για το ψωμί και το καντήλι μου! Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου. Καλή σοδιά σε όλους όσους έχετε λιόδεντρα φίλες και φίλοι μου”.

Read More

And More