Βέφα Αλεξιάδου: Πώς βρέθηκε στο νοσοκομείο από λάθος – «Ξαφνικά μελανιάζουν τα χέρια μου και άνοιξαν πληγές»

Η Βέφα Αλεξιάδου, μιλώντας στην On Time και τη Σάσα Σταμάτη, βάζει τέλος στις φήμες για την υγεία της για τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, αλλά και τη λάθος δόση φαρμάκου που της έδωσαν στο φαρμακείο και την οδήγησε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Δεν ξέρω πού τη βρήκαν τη φωτογραφία μου. Δεν με ενδιαφέρει. Η φωτογραφία μπήκε κατά λάθος στο Facebook, είναι πολύ παλιά, την ώρα που κοιμάμαι. Γελούσα, γιατί ο κόσμος με ρωτούσε αν είμαι καλά. Είμαι μια χαρά στην υγεία μου. Έδινα συνταγές για κέικ και ο κόσμος με ρώταγε αν είμαι καλά», δήλωσε η Βέφα Αλεξιάδου.

Στη συνέχεια μίλησε για την περιπέτειά της βάζοντας τέλος στις φήμες που την ήθελαν να μην είναι καλά στην υγεία της. «Εγώ στέλνω μια κοπέλα στο φαρμακείο να πάρει τα φάρμακα. Έχω πρόβλημα με το κεφάλι μου, επειδή δεν μπορούσα να το κρατήσω όρθιο. Πήγα σε νευρολόγους ορθοπεδικούς. Επί δέκα μήνες δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου όρθιο κι έτρεχα σε γιατρούς. Έκανα φυσικοθεραπείες. Για να σε δω, έπρεπε να πιάσω το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να μαγειρέψω. Όταν καθόμουν στην καρέκλα, ήμουν μια χαρά.

Τελειώνω τη βιογραφία μου και με πιάνει μια ανορεξία και ξαφνικά από την πείνα πέφτω. Με παίρνει μια φιλενάδα μου και με πάει στο ΕΣΥ. Μου έβαλε ορό η γιατρός και με συνέφερε. Αφού συνήλθα, μου δίνει δυο φάρμακα. Και μου είπε “αυτά τα δύο φάρμακα θα τα πάρετε μέχρι να τελειώσουν”. Παίρνω την πρώτη μέρα τα χαπάκια και το ένα και το άλλο και την άλλη μέρα σηκώθηκε το κεφάλι μου όρθιο. Και από εκεί και πέρα μπήκα σε κορτιζόνη, γιατί έχω μυοπάθεια. Το μόνο φάρμακο που με στηρίζει είναι η κορτιζόνη. Την κορτιζόνη κάποια στιγμή την κατεβάσαμε στα 4 mg, πριν από περίπου δύο χρόνια. Παίρνω, λοιπόν, τα φάρμακά μου και δεν κοιτάω το κουτάκι τι λέει.

Και ξαφνικά μελανιάζουν τα χέρια μου και άνοιξαν πληγές. Εγώ με τα 4 mg που έπαιρνα, αν χτυπούσα το χέρι μου, μελάνιαζα. Τα χέρια μου ήταν γεμάτα μελανιές. Έκαναν λάθος στο φαρμακείο και μου έδωσαν κουτάκι με 16 mg κορτιζόνη, αλλά δεν το πρόσεξα. Δεν κοιτάω το κουτί. Όταν ξέρω ότι παίρνω την κορτιζόνη από το ίδιο φαρμακείο δύο χρόνια, γιατί να το κοιτάξω; Αυτό έγινε πριν από δεκαπέντε μέρες. Πήγα στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Είπα στον κόσμο: “Όχι μόνο τη συνταγή, να κοιτάτε και το κουτάκι”», εξομολογήθηκε η Βέφα Αλεξιάδου.

Read More

And More