Βγες για φαγητό την Πρωτοχρονιά με 15 ευρώ!

Έφτασαν οι γιορτινές μέρες και σίγουρα θέλεις να βγεις έξω και να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Αν δεν θέλεις ή δεν προλαβαίνεις να κάνεις τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι ή θέλεις φέτος να κάνεις κάτι διαφορετικό και να βγεις έξω, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις.

Το TLIFE έψαξε και βρήκε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μέρη για να πας για φαγητό και να γλεντήσεις παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Και μην ξεχνάς δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να βγεις. Τα μαγαζιά που σου προτείνουμε προσφέρουν ένα εορταστικό δείπνο για όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα, που κοστίζει από 15 ευρώ μέχρι 50 ευρώ το άτομο.

“Αλώνια” στα Καλύβια: 15 ευρώ το άτομο
Μια κλασσική παραδοσιακή ταβέρνα λίγο πιο έξω από την Αθήνα, όπου μπορείς να γευτείς μια μεγάλη ποικιλία κρεάτων. Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στη λεωφόρο Καλυβίων – Λαγονησίου και η σχάρα έχει την τιμητική της σ’ αυτήν την ταβέρνα που βρίσκεται σ’ ένα πράσινο κτήμα. Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, σίγουρα είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 15 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά και η ταβέρνα είναι ανοιχτή την Πρωτοχρονιά.
“Μονοσανδαλος” στο Βόλο: 20 ευρώ το άτομο
Δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, βρίσκεται από το 1991 ένα από τα πιο γνωστά τσιπουράδικα της περιοχής, ο “Μονοσάνδαλος”. Το περιβάλλον του είναι πολύ καλό, τα τραπέζια είναι στρωμένα με λευκά υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, οι μεζέδες του νοστιμότατοι και οι μερίδες πολύ ικανοποιητικές.

Αν θέλεις μια διαφορετική πρόταση για την Πρωτοχρονιά τότε αυτή θα σου φανεί ενδιαφέρουσα. Το μενού του είναι γύρω στα 20 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά.
“Αδιαχώρητο” στους Αμπελόκηπους: 25 ευρώ το άτομο
Το μεζεδοπωλείο “Αδιαχώρητο” ένας όμορφος χώρος με ζωντανή μουσική και γευστικούς μεζέδες, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δουκ. Πλακεντίας και Πανόρμου. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπάρχει εορταστικό menu που θα είναι στα 25 ευρώ το άτομο και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα ποτά.

“Κούνδουρος” στο Μπουρνάζι: 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο
Μια παραδοσιακή κρητική ταβέρνα με πολλές λιχουδιές, παραδοσιακά κρητικά φαγητά και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος, όπου μπορείς να βγεις για φαγητό με την παρέα ή την οικογένειά σου. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με βάση τις συνταγές της γιαγιάς και είναι δουλεμένες με μεράκι. Όσο για τις μερίδες είναι πληθωρικές γιατί, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης: “Στην Κρήτη έτσι φιλοξενούμε και περιποιούμαστε”.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό την Πρωτοχρονιά και οι τιμές του είναι 20 ευρώ με 25 ευρώ το άτομο μαζί με τα ποτά.
“Οινοπωλείο” στο Βόλο: 30 ευρώ με 35 ευρώ το άτομο
Ένα από τα πιο glamourous εστιατόρια στην περιοχή των Παλαιών στο Βόλο. Το “Οινοπωλείο” σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή με τη ζεστή του ατμόσφαιρα, το εκλεκτό φαγητό του και το επιβλητικό τζάκι που βρίσκεται στο κέντρο της σάλας. Το “Οινοπωλείο” σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και είναι ιδανικό για ρομαντικά τετ α τετ με τον καλό σου.

Το κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και θα έχει δυο εορταστικά μενού στα 30 ευρώ και 35 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

‘Έτσι κι αλλιώς” στο Μπουρνάζι: 40 ευρώ το άτομο

Σπιτικές παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη για την καλλιτεχνία της μαγειρικής, σύγχρονες, αγαπημένες γεύσεις, ποικιλία κρύων πιάτων και ποτών. Το “Ετσι και αλλιώς” είναι ένα μεζεδοπωλείο με ζεστή ατμόσφαιρά και ζωντανή μουσική, που υπόσχεται ένα μοναδικό ρεβεγιόν. .

Θα παραμείνει ανοιχτά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα υπάρχει εορταστικό menu στα 40 ευρώ το άτομο μαζί με τα ποτά.

“Οδός Ονείρων” στη Θεσσαλονίκη: 50 ευρώ το άτομο
Η ταβέρνα “Οδός Ονείρων” βρίσκεται στην ιστορική περιοχή “Λαδάδικα” της Θεσσαλονίκης, που για δεκαετίες αποτελούσε το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε κτίριο κατασκευασμένο το 1745, με βασικό υλικό το ξύλο και την πέτρα. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χώρο με ζωντανή μουσική, από την πενταμελή ορχήστρα και καλό φαγητό και κρασί.

Το συγκεκριμένο κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό Πρωτοχρονιά και οι τιμές του είναι γύρω στα 50 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

“Αλκυόνες” στο Παλαιό Φάληρο: 55 ευρώ το άτομο
Είναι σαν ένα παλιό σπίτι όπου κυριαρχεί η ζεστασιά του ξύλου, γεμάτο από αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας στην καθημερινότητά τους. Σερβίρει εξαιρετική ελληνική και πολίτικη κουζίνα με συνταγές ξεχωριστές, παραδοσιακές, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο αγνά υλικά. Η ορχήστρα παίζει ζωντανά αγαπημένα τραγούδια εκείνης της εποχής όπου η διασκέδαση είχε χαρακτήρα και ταυτότητα.

Οι “Αλκυόνες” έχουν εορταστικό menu για την Πρωτοχρονιά με 55 ευρώ το άτομο. Στη τιμή συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι κρασί, ανά δυο άτομα!

Καλή διασκέδαση!

Read More

And More