Βίκυ Σταυροπούλου: Το ανατρεπτικό καλοκαίρι της, η συνύπαρξη επί σκηνής με την κόρη της και το μότο της ζωής της!

Η Βίκυ Σταυροπούλου είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και επιτυχημένες ηθοποιούς της χώρας μας, αφού στο βιογραφικό της μετρά δεκάδες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς θέλει να μιλούν μόνο για τη δουλειά της. Η γνωστή ηθοποιός έχει δουλέψει σκληρά και έχει δει τους κόπους της να αποδίδουν καρπούς.

Η Βίκυ Σταυροπούλου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για την καλοκαιρινή περιοδεία με την “Μαρία Πενταγιώτισσα”, την ακύρωση της παράστασης “Μάλιστα, κύριε Ζαμπέτα”, την συνύπαρξη επί σκηνής με την κόρη της, Δανάη Μπάρκα αλλά και το μότο της στη ζωή.

-Μα τι… θερμό καλοκαίρι είναι αυτό; Στην παράσταση “Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα” σε περιμέναμε, στη “Μαρία Πενταγιώτισσα” παίζεις τελικά. Καλοκαίρι των ανατροπών;

Των απόλυτων ανατροπών! Είχαμε κλείσει να πάμε περιοδεία με το “Μάλιστα, κύριε Ζαμπέτα” που παρουσιάσαμε στο “Αλίκη” την προπερασμένη χειμερινή σεζόν και την τελευταία στιγμή μας “πούλησε” ο παραγωγός μας. Ακύρωσε την περιοδεία γιατί έφερε, όπως μας είπαν, πολύ μεγάλη ανατροπή στο πρόγραμμά της η ανακοίνωση των εκλογών. Χάθηκαν οι πρώτες “πιάτσες” και φοβήθηκε με αποτέλεσμα να τιναχτεί στον αέρα η δουλειά… Ήταν άγριο όλο αυτό!

-Μετά την ακύρωση του “Μάλιστα, κύριε Ζαμπέτα” μπήκες χωρίς ανάσα στη “Μαρία Πενταγιώτισσα”. Νέα ανατροπή!

Το χωρίς ανάσα… κυριολεκτικά. Να τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, για να κάνουμε με την “5η εποχή του” μια δουλειά για το καλοκαίρι. Εγώ αρνήθηκα, γιατί δε ήθελα να πουλήσω τον παραγωγό που θα έκανε τον “Μάλιστα, κύριε Ζαμπέτα”, μη μπορώντας να φανταστώ ότι θα μας πουλήσει αυτός και έτσι “κλείστηκε” η επόμενη λύση της Πενταγιώτισσας. Με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στον ομώνυμο ρόλο και την εξαιρετική Ελένη Καστάνη στο πλάι του, μαζί με έναν πολύ γερό θίασο. Στην διαδρομή εκείνη αποχώρησε και μου ζήτησαν να αναλάβω εγώ τον ρόλο της. Ήταν σε πανικό και η παράσταση κινδύνευε αληθινά να τιναχτεί στον αέρα.

-Δεν μετατέθηκε καν η πρεμιέρα σας, έτσι;

Όχι! Μετατέθηκαν τα… σωθικά μου μέχρι να ξεκινήσουμε. Αλλά όλα καλά πια!

-Μαζί στη σκηνή, λοιπόν, με την ταλαντούχα κόρη σου, που “ανθίζει” υποκριτικά…

Ναι και την καμαρώνω πολύ, γιατί δουλεύει σκληρά και δίνει σάρκα και οστά στα όνειρά της, ανεβάζοντας τον πήχη όλα και πιο ψηλά. Κάναμε διάφορα σχέδια για το πρώτο μας θεατρικό “πάντρεμα”, για το οποίο πρέπει να σου πω πως είχε αντιστάσεις. Ενώ με τον Χρήστο έπαιξε εύκολα, με μένα έκανε νάζια και να που η μοίρα μας έριξε μαζί χωρίς καν να το καταλάβουμε. Το χαίρομαι πάρα πολύ… Είναι ταλαντούχα και πολύ καλό πλάσμα. Ευαίσθητο, γλυκό και πολύ δυναμικό.

-Δούλεψες σκληρά για χρόνια και συνεχίζεις ακάθεκτη κερδίζοντας πολλές νίκες, Βίκυ. Υπήρξες τυχερή στην διαδρομή σου;

Με πίστεψαν και με αγκάλιασαν θερμά, με εμψύχωσαν, με δυνάμωσαν. Υπήρξα όντως τυχερή και συνεχίζω να είμαι. Είμαι τυχερή γιατί έχω την υγεία μου και εγώ και όσοι αγαπώ, γιατί κάνω μια δουλειά που αγαπάω πολύ, γιατί με στηρίζει ο κόσμος σε κάθε νέο μου “στοίχημα”. Σημασία έχει να έχεις πείσμα και πάθος για όσα κάνεις. Και να μην το βάζεις κάτω για τίποτα και για κανέναν. Εκεί είναι το μυστικό: Να μην παραδίδεις ποτέ τα όπλα.

-Νομίζω ότι αυτό είναι γενικά το μότο σου.

Ναι, γιατί με ξέρεις καλά τόσα χρόνια. Δεν ήταν όλα εύκολα στη ζωή μου. Πέρασα ουκ ολίγες δυσκολίες – προσωπικά και λιγότερο επαγγελματικά – αλλά προχωρούσα πάντα μπροστά με πείσμα. Δεν πρέπει να το βάζει κανείς κάτω, δεν πρέπει να αφήνεσαι στις κακοτοπιές, στις στραβές. Πρέπει να παλεύεις.

Read More

And More