Βίκυ Σταυροπούλου – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Κοπή της πίτας με απρόοπτα στο θέατρο! [pics]

Κοπή της πίτας είχαν χθες στο θέατρο Αλίκη και τα αστεία και οι ανατροπές δεν είχαν τέλος. Η Βίκυ Σταυροπούλου με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και όλο το θίασο της παράστασης «Μάμα Ρόζα», της σπαρταριστής κωμωδίας του Andre Roussin βρέθηκε στο stage για να κόψει την παραδοσιακή βασιλόπιτα και φυσικά τα «πειράγματα» δεν είχαν τέλος.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης φρόντισε να κάνει τη… δίκαιη μοιρασιά της πίτας και η Βίκυ Σταυροπούλου να ανοίξει την σαμπάνια… όχι και τόσο αθόρυβα! Κοντά τους βρέθηκαν φυσικά οι πρωταγωνιστές της παράστασης Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα και οι ευχές και τα σχέδια για τη νέα χρονιά δεν είχαν τέλος!

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Κατάνια, Σικελία 1935.

Red Alert!

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αιτία… μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο!

Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο!

Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Το έργο “La Mama” παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Theatre de la Madeleine, στο Παρίσι, το 1957. Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Μπρανκάτι “Il Bell Antonio» και το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάουρο Μπολονίνι με τον τίτλο «Ο ωραίος Αντόνιο».

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.α.

 

Μαρίζα Ρίζου, Βίκυ Σταυροπούλου

Κωνσταντίνα Κομμάτα, Μαρίνος Κόνσολος

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More