Βίκυ Τσοχατζοπούλου: Η ανάγκη να φύγει από τη χώρα με τον γιο της και η πρόταση από το Netflix

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα On Time και τη Σάσα Σταμάτη απάντησε για την «ανάγκη» της να φύγει από την Ελλάδα μαζί με τον γιο της, αλλά και για την πρόταση του Netflix για ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Δεν είναι απόφαση, είναι ανάγκη. Ο Άκης Τζοχατζόπουλος, ο γιος μου, βρίσκεται σε στάδιο International Baccalaureate (IB), που σημαίνει ότι μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε ακαδημαϊκή θέση σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Έπειτα από αίτησή του κέρδισε μια θέση σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Είναι υποχρέωση όλων των παιδιών τα οποία διανύουν αυτό το στάδιο να ερευνούν τον τόπο όπου θα φοιτήσουν και την επιστήμη την οποία θα ακολουθήσουν.

Εγώ ως μητέρα και μοναδικός γονιός αυτής της οικογένειας, αισθάνομαι τεράστια ευθύνη, αλλά και κατακλύζομαι από πολύ δυνατά συναισθήματα στο άκουσμα αυτής της επιτυχίας του γιου μου. Θα υπερτονίσω την τεράστια προσπάθεια του Άκη για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Γιατί διέσχισε ένα δρόμο με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες» απάντησε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Η επιτυχία αυτή δεν εξαλείφει μεγάλο μέρος της δικής σας θλίψης, αλλά είναι βέβαιο πως είναι ένα τεράστιο δώρο και για τον αείμνηστο πατέρα του.

Συμφωνώ απόλυτα… Είμαι απόλυτα βέβαιη ως προς αυτό, γιατί ο Άκης ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και στις επιθυμίες που θα ανέμενε ο πατέρας του, αν ήταν στη ζωή. Και κρίμα που δεν είναι.

Ακούστηκε στο «Πρωινό» πως δεχτήκατε πρόταση από την πλατφόρμα του Νetflix για ντοκιμαντέρ βασισμένο στη ζωή σας. Τι έχετε να πείτε ως προς αυτό;

Θα απαντήσω πολύ ρεαλιστικά. Αιφνιδιάστηκα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για τέτοιου είδους προσέγγιση. Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως έπρεπε να δώσω μια απάντηση, την οποία και επεξεργάστηκα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σύλληψη της ιδέας και τα οφέλη της. Κυρίαρχο αίτημά μου η ιστορική, πνευματική, πολιτική αξιοποίηση της ζωής του Άκη Τζοχατζόπουλου με όρους.

Read More

And More