Βίκυ Χατζηβασιλείου για τον κορονοϊό: «Πόλεμος είναι, θα περάσει»

Τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν και τα μέτρα είναι όλο και πιο πολλά ενόψει του κορονοϊού. Πλήθος κόσμου μένει πια μέσα στα σπίτια προσπαθώντας να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης για την μη εξάπλωση της μόλυνσης. Και φυσικά τα μηνύματα στα social media δεν έχουν τέλος.

Ανάμεσα στους επώνυμους που έγραψαν στο Instagram, είναι και η Βίκυ Χατζηβασιλείου που έστειλε το δικό της μήνυμα για τις δύσκολες ώρες που περνάμε: «Οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν, η διάθεση τροφίμων γίνεται με ειδική κάρτα, και κάθε μέρα ακούς δελτίο θυμάτων και νεκρών.

Αν όλο αυτό δεν σου κάνει αναγωγή σε κατάσταση πολέμου τότε τι σου κάνει?… Είναι ένας ιδιότυπος σύγχρονος πόλεμος. Που όμως δεν έχει αντίπαλα εθνικά στρατόπεδα! Έχει μια παγκόσμια πανανθρώπινη κοινότητα να μάχεται απέναντι σε έναν (τοσοδούλι στο μικροσκόπιο) εχθρό! Έναν άγνωστο εχθρό που χλευάζει τα επίγεια όπλα ( – μέτρα) και καθημερινά πλήττει όλο και περισσότερο πληθυσμό. Έναν εχθρό, που θα τον αντιμετωπίσουμε μόνο αν μείνουμε ψύχραιμοι, αν μείνουμε ενωμένοι και κυρίως αν μείνουμε μέσα.

Πόλεμος είναι, θα περάσει. (Έχει διέλθει κι απ άλλους πολέμους ο πλανήτης…) Με απώλειες σίγουρα. Αλλά και με μια επίγνωση: ότι πλέον, ό,τι γίνεται στην άλλη άκρη της γης, αφορά κι εσένα εδώ! Υπάρχει συλλογική πορεία που βάλλεται από την έλλειψη ατομικής ευθύνης! Και δεν δικαιούσαι να είσαι αδιάφορος!

Συνέχισε να συναισθάνεσαι, να συνλειτουργείς και να χαμογελάς!

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ!».

Read More