Βραβεία Όσκαρ 2022: Οι στιγμές που συζητήθηκαν περισσότερο στο διαδίκτυο

Μετά από δύο χρόνια, οι λαμπεροί αστέρες του Hollywood περπάτησαν ξανά στο κόκκινο χαλί της 94ης Απονομής των βραβείων Όσκαρ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου στο Dolby Theater στο Los Angeles.

Εκπληκτικές ερμηνείες, εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και πολλά ευτράπελα παρακολουθήσαμε στη λαμπερή βραδιά, με το hightlight της βραδιάς να είναι το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, με το βίντεο από τη στιγμή να γίνεται viral.

Για όσους, όμως, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα Όσκαρ 2022, το twitter «πλημμύρισε» με τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές.

Γουίλ Σμιθ 

Όλα ξεκίνησαν, ενώ ο Κρις Ροκ παρουσίαζε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, άρχισε να αστειεύεται. Πρώτα με το ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ – Πενέλοπε Κρουζ που είναι και οι δυο υποψήφιοι και μετά πήγε στη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, χλευάζοντας το γεγονός πως είχε σχεδόν ξυρισμένο το κεφάλι της, όπως η Ντέμι Μουρ στο G.I. Jane.

«Τζέντα, σε αγαπώ αλλά περιμένω το G. I. Jane 2» είπε ο Κρις Ροκ και η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Και δευτερόλεπτα λεπτά, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε σε… παγκόσμια μετάδοση!

Εξοργισμένος επέστρεψε στη θέση του, με τον Κρις Ροκ να του λέει πως ό,τι είπε ήταν απλά ένα αστείο αλλά ο Γουίλ Σμιθ του φώναζε να μην πιάνει στο γα@@@@νο στόμα του, το όνομα της γυναίκας του!

Λίγη ώρα αργότερα όμως, Ο Γουίλ Σμιθ θέλησε να απολογηθεί για την κίνησή του, με δάκρυα στα μάτια. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Η μέθοδος Γουίλιαμς», ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψήφιούς μου. Είναι μια πανέμορφη στιγμή και δεν κλαίω γιατί κέρδισα το βραβείο.

Αριάνα Ντε Μπόουζ

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Αριάνα Ντε Μπόουζ, η οποία ήταν νικήτρια β’ γυναικείου ρόλου.

Η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της και συγκινημένη ζήτησε στο κοινό να τη φανταστεί ως ένα «μικρό κορίτσι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού αυτοκινήτου. Όταν την κοιτάς στα μάτια, βλέπεις μια queer έγχρωμη γυναίκα, μια Αφρο Λατίνα, που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσα από την τέχνη. Έτσι, σε όποιον αμφισβήτησε ποτέ την ταυτότητά σας… ή βρεθείτε να ζείτε στους γκρίζους χώρους, σας υπόσχομαι το εξής: υπάρχει πράγματι μια θέση για εμάς».

 

Μπιγιονσέ

Mία ακόμη ξεχωριστή πινελιά στην βραδιά έδωσε και η Μπιγιονσέ, η οποία άνοιξε με ένα εκρηκτικό act τη 94η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Μάλιστα, αυτό που ξεχώρισε το κοινό, εκτός από τις εντυπωσιακές χορογραφίες, ήταν η παρουσία της κόρης της στη σκηνή, η οποία βρέθηκε ανάμεσε στους χορευτές της μητέρα της.

 

Κρίστεν Στιούαρτ

Η Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Spencer», στην οποία ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα έφτασε στην 94η απονομή, συνοδευόμενη από την αρραβωνιαστικιά της Dylan Meyer. Οι δυο γυναίκες μάλιστα, δεν δίστασαν να ποζάρουν μαζί στον φακό ανταλλάσσοντας και ένα τρυφερό φιλί!

Τρόι Κότσουρ

Ο μεγάλος «νικητής» της βραδιάς για τους τηλεθεατές ήταν ο Τρόι Κότσουρ, ο οποίος έγραψε ιστορία στα βραβεία Όσκαρ του 2022 καθώς έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας και ο μόλις δεύτερος ηθοποιός που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στην ταινία «Coda», συγκίνησε τόσο τους θεατές όσο και την Ακαδημία που του απένειμε το βραβείο.

Η παρουσιάστρια Τζέιμι Λι Κέρτις, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εμφανίστηκε και πόζαρε στο κόκκινο χαλί, έχοντας μια μπλε κορδέλα γύρω από το δάχτυλό της, θέλοντας να δείξει τη στήριξή της στους πρόσφυγες με τις δραματικές εξελίξεις στο πόλεμο.

Read More

And More