Βραβεία Όσκαρ 2022: Στη σκιά του πολέμου της Ουκρανίας – Τι συμβαίνει με την εμφάνιση του Ζελένσκι

Η φετινή Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που όπως φαίνεται μπορεί να επηρεάσει την λαμπερή βραδιά.

Αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Sean Penn, ο οποίος καλεί σε μποϊκοτάζ στην περίπτωση που δεν επιτραπεί από την διοργάνωση η εμφάνιση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι για την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το βράδυ της Κυριακής (27.03.2022), να δούμε στη σκηνή του Dolby Theater και τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Αυτό που τους προβληματίζει φαίνεται να είναι το κατά πόσο θα πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά η βραδιά, κάτι που θεωρείται δεδομένο ειδικά αν τελικά μιλήσει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Για το ενδεχόμενο αυτό τοποθετήθηκε ο Sean Penn, σε συνέντευξή του στο CNNi μια μέρα πριν την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. O διάσημος ηθοποιός κάλεσε μάλιστα σε μποϊκοτάζ της φετινής τελετής στην περίπτωση που δεν επιτραπεί στον πρόεδρο της Ουκρανίας να εμφανιστεί μέσω βίντεο.

«Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Academy Awards από το να δώσουν στον Ζελένσκι την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας» είπε ο Sean Penn. «Αντιλαμβάνομαι πως έχει ληφθεί η απόφαση να μην γίνει κάτι τέτοιο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα λιώσω τα δικά μου Όσκαρ δημόσια» πρόσθεσε ο χολιγουντιανός ηθοποιός.

 

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για την εμφάνιση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ξεκίνησε μετά την δήλωση της Amy Schumer, συμπαρουσιάστριας της βραδιάς, ότι είχε προτείνει να προσκληθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ABC, που θα μεταδώσει την τελετή απονομής, έχει ταχθεί υπέρ της εμφάνισης του, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν αυτό τελικά θα συμβεί.

Read More

And More