X Factor: Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου και η αποστομωτική απάντηση του Σάκη Ρουβά!

Το talent show, που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και ανέδειξε κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής ξεκίνησε το ταξίδι του! Το X Factor έρχεται στην οθόνη από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ και οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν βάλει το πιο μεγάλο στοίχημα να το κάνουν να ξεχωρίσει. Άλλωστε έχουν καταφέρει να συμπεριλάβουν στους συντελεστές κορυφαίους καλλιτέχνες της χώρας μας.

Το TLIFE βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του X Factor και σου μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Ο παρουσιαστής

Τον ρόλο του οικοδεσπότη αναλαμβάνει ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς. Ο ίδιος έχει παρουσιάσει και τους 3 προηγούμενους κύκλους του show οπότε γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μάλιστα απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί πισωγύρισμα την παρουσίαση του show μιας και είναι κάτι που έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Είναι σαν να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο για δεύτερη φορά. Είναι διαφορετικό και μαθαίνεις νέα πράγματα”, εξήγησε ο Σάκης ο οποίος είναι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχει σε αυτό το project. Ο παρουσιαστής του X Factor έδωσε έξυπνες απαντήσεις και έκανε μάλιστα και παρεμβάσεις όπου θεωρούσε ότι έπρεπε κάτι να πει. Μας έδειξε πως ο ρόλος του σε αυτό τον κύκλο του talent show μάλλον θα είναι πιο δυναμικός.

Η κριτική επιτροπή

Η ανυπομονησία του Σάκη για να ξεκινήσει το project εξηγείται και από το γεγονός ότι θα συνεργαστεί ξανά με αγαπημένους φίλους. Η Τάμτα, όπως τόνισε και ο ίδιος, έχοντας εμπειρία από τον ρόλο του κριτή στο X Factor Γεωργίας -έχει και μία νίκη από την ομάδα της στις αποσκευές της- θα είναι πολύτιμη για το show.

Η Πέγκυ Ζήνα είναι μία από τις κορυφαίες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της, με συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς. Η ίδια τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως αυτό που προέχει για εκείνη είναι να αναδειχθεί η καλύτερη φωνή ανεξάρτητα με το αν θα είναι στη δική της ομάδα ή σε κάποιου άλλου coach.

Με ροκ διάθεση ο Θοδωρής Μαραντίνης, θα μεταφέρει την αστείρευτη ενέργεια που έχει στη σκηνή και στο show. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα συγκροτήματα αφού έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι ως frontman του δυναμικού συγκροτήματος, Onirama.

Ο Γιώργος Θεοφάνους επιστρέφει στον “τόπο του εγκλήματος” καθώς ήταν και στους προηγούμενους κύκλους του show. O εξαιρετικός μουσικοσυνθέτης που έχει υπογράφει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των σπουδαιότερων καλλιτεχνών δηλώνει έτοιμος να βρει το νέο αστέρι της μουσικής!

Το κορίτσι των backstage

Η Ευγαγγελία Αραβανή έχει αναλάβει να μας μεταφέρει το κλίμα από τα παρασκήνια κατά τη διάρκεια των Live Shows, ενώ θα ζήσει από κοντά την αγωνία των παικτών μέσα από τις οντισιόν. Ήδη έχει ξεκινήσει το pre – casting από τη Θεσσαλονίκη με εντυπωσιακή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Δες εδώ! H ίδια ελπίζει πως το κοινό θα απολαύσει το show όσο και οι συντελεστές του.

Ο guest

Ρόλο έκπληξη θα έχει ο Δημήτρης Λιγνάδης που θα αναλάβει να κάνει το “διαιτητή” όταν θα κρίνεται απαραίτητο. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός τόνισε πως είναι χαρούμενος που είναι μέρος αυτού του project.

Η συνέντευξη Τύπου

Η “βοήθεια” από το εξωτερικό

Παρών ήταν στη συνέντευξη Τύπου και ο Γιώργος Λεβέντης (Head of International Productions SYCO), που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Όχι μόνο συμμετείχε στα προηγούμενα X Factor -ο Σάκης αστειύτηκε λέγοντας πως έχουν περάσει πολλά μαζί και έχουν “πηδηχτεί από το παράθυρο” κάνοντας αναφορά σε μία από τις ατάκες του- αλλά ήταν καταλυτικός ο ρόλος του στο να ξαναέρθει το show στην Ελλλάδα.

Ανάμεσα στους συντελεστές βρέθηκαν και άνθρωποι από το X Factor του Λονδίνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το X Factor έχει προβληθεί μέχρι σήμερα σε 168 χώρες και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

Έχει αναδείξει τους περισσότερους καλλιτέχνες από οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό show, όπως οι One Direction, Little Mix, Olly Murs και leona Lewis.

Η Διευθύντρια Προγράμματος του ΣΚΑΙ, Άλκηστη Μαραγκουδάκη τόνισε πως η προσδοκία του καναλιού είναι το ελληνικό X Factor να αγγίξει το 15% στους πίνακες τηλεθέασης, ενώ επιθυμία της ίδιας είναι να μην πέσει κάτω από 25%.


Δώρα Γιαννακάκη, Σάκης Ρουβάς, Άλκηστης Μαραγκουδάκη

Όσον αφορά τις ημέρες προβολής του, οι υπεύθυνοι είναι ανάμεσα στη Δεύτερα και την Παρασκευή και οι οντισίον που θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν στην Κύπρο και θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσιού. Θα έχουν συναυλιακό χαρακτήρα αφού θα γίνονται με live κοινο και με μουσική.

Για πρώτη φορά επίσης, στη χώρα μας θα έχουμε μία εντελώς καινούργια διαδικασία casting, το περίφημο chair challenge: μια σκληρή και εξαιρετικά αγωνιώδη φάση που εξελίσσεται ακριβώς πριν από τα live shows προκειμένου οι κριτές να καταλήξουν στα άτομα που θα έχουν τελικά στην ομάδα τους.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
Ρεπορτάζ: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More