Χωρισμός “βόμβα” για βασιλικό ζευγάρι – Τίτλοι τέλους στο γάμο του βασιλιά του Μαρόκο και της πριγκίπισσας Σάλμα

Χωρισμός “βόμβα” για βασιλικό ζευγάρι – Τίτλοι τέλους στο γάμο του βασιλιά του Μαρόκο και της πριγκίπισσας Σάλμα | tlife.gr

Μετά από 16 χρόνια γάμου και δύο παιδιά το πιο αγαπημένο βασιλικό ζευγάρι του αραβικού κόσμου φαίνεται πως αποφάσισε να χωρίσει. Ο λόγος για τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ και την σύζυγό του πριγκίπισσα Σάλμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου, που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες εβδομάδες, η είδηση του χωρισμού επιβεβαιώνεται μέσα από τους βασιλικού κύκλους.

Οι πρώτες φήμες χωρισμού ξεκίνησαν από τις 21 Μάρτη, όταν το ζευγάρι παραδοσιακά θα γιόρταζε την 16η επέτειο του γάμου του, κάτι που δεν έγινε. Και ενώ προς το παρόν, δεν υπάρχει από το παλάτι επίσημη ανακοίνωση, η περιπέτεια υγείας του βασιλιά και το χειρουργείο που έκανε στο Παρίσι, επιβεβαίωσαν το φημολογούμενο χωρισμό. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία που δημοσίευσε το παλάτι, μετά την επιτυχημένη επέμβαση, έδειχνε τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ με τον αδελφό του πρίγκιπα Mulay Rachid τις αδελφές του, πριγκίπισσες Lalla Meryem, Lalla Asma και Lalla Hasna και τα παιδιά του. Ωστόσο, από το πλευρό του έλειπε η σύζυγός του.

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας μάλιστα, το ισπανικό περιοδικό «Hola» τονίζει ότι το διαζύγιο έχει ήδη ολοκληρωθεί, επικαλούμενο «πηγές γύρω από το παλάτι».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε, σε πριβέ πάρτι, το 1999, όταν η Λάλα Σάλμα ήταν 21 ετών. Νεαρή, όμορφη, μορφωμένη, και πνεύμα ανήσυχο, γοήτευσε τον Μοχάμεντ. Η ανακοίνωση του γάμου τους λίγο αργότερα, ήταν μια έκπληξη για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταματήσει τον Μοχάμεντ.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2002 σε έναν γάμο που έγραψε ιστορία και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο παραδοσιακό βορειοαφρικανικό έθνος. Έναν χρόνο αργότερα η Λάλα Σάλμα έγινε η πρώτη γυναίκα στο Μαρόκο που είχε βασιλικό τίτλο. Η Λάλα Σάλμα έχει ιδρύσει φορέα για την πρόληψη του καρκίνου, συμμετέχοντας στις σχετικές εκστρατείες όπως και στις προσπάθειες για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική, έργο για το οποίο έχει τιμηθεί.

READ more