Χριστίνα Κοντοβά: Από την Ουγκάντα στην Αθήνα – Η νέα ζωή στο σπίτι με την κόρη της Ada

Η Χριστίνα Κοντοβά πριν μερικούς μήνες γνωστοποίησε την απόφασή της να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από την Ουγκάντα, κάτι που την έκανε να βρεθεί εκτός Ελλάδος για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ίδια μάλιστα είχε μιλήσει ανοιχτά για τις χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά και την αγωνία της για να ολοκληρωθεί η υιοθεσία προκειμένου να ζήσει μια νέα ζωή δίπλα στην κόρη της, Ada.

Η Χριστίνα Κοντοβά πρόσφατα μιλώντας στην Vogue Greece περιέγραψε τις πρώτες στιγμές με την κόρη της, Ada.

«Είχα φοβερή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μέχρι να τη συναντήσω, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της γνωριμίας μας, ήμουν φοβισμένη. Φοβόμουν, πώς θα με δει, πώς θα με νιώσει, πώς θα συνεννοηθούμε μέχρι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα – εκείνη ακόμα έλεγε λίγες λέξεις στην τοπική διάλεκτο. Ένιωσα πολύ περίεργα γιατί συνάντησα για πρώτη φορά ένα παιδί – που δεν ήταν βρέφος – καταλάβαινε τα πάντα – και τα επόμενα λεπτά το πήρα αγκαλιά και έφυγα. Τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα πώς να τη φροντίσω, με αποτέλεσμα να την ταϊζω συνέχεια», είχε δηλώσει.

Η παραμονή στην Ουγκάντα

Η Χριστίνα Κοντοβά, πιο αποφασισμένη από ποτέ και με μεγάλη αγωνία για την υιοθεσία έζησε αρκετούς μήνες στην Ουγκάντα εκεί όπου καθημερινά ερχόταν όλο και πιο κοντά με την μικρή Ada. Η σχεδιάστρια ρούχων δεν σταμάτησε να ανεβάζει στιγμιότυπα στα social media εκφράζοντας τη χαρά της για την κόρη της, αλλά και τα όσα δύσκολα αντιμετωπίζει κανείς ζώντας στην Ουγκάντα.

«Είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Και φυσικά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους που κύριο θέμα τους είναι το άγχος της επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπεις άλλα άγχη, ούτε υπερβολικές απαιτήσεις. Μπορεί να είναι χαρούμενοι με απλά πράγματα. Αν ο καιρός είναι καλός, πολλές φορές τους αρκεί. Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι δεν βλέπεις φωνές και τσακωμούς στο δρόμο», δήλωσε για την ζωή της στην Ουγκάντα.

Όσο για αυτή την περίοδο της ζωής της και την απόφαση που πήρε, η Χριστίνα Κοντοβά νιώθει πιο σίγουρη και… νέα από ποτέ: «Είμαι 43 ετών και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ, για να μπορώ να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της. Επίσης, η μητρότητα είναι μια αρχή που προσφέρει πολλές αρχές. Οτιδήποτε κάνεις πρώτη φορά με το παιδί σου είναι μια νέα αρχή»

 

Η νέα ζωή στην Αθήνα με την κόρη της

Η Χριστίνα Κοντοβά κρατώντας αγκαλιά την κόρη της και απολαμβάνοντας την θέα της Ακρόπολης, καλωσόρισε την Ada στην Αθήνα και στο σπιτικό τους.

Μέσα από τα social media η σχεδιάστρια ρούχων δημοσίευσε φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο που ετοίμασε για την κόρη της.

Όπως θα δεις στο δωμάτιο που ετοίμασε η Χριστίνα Κοντοβά για την κόρη της επικρατεί το λευκό χρώμα με μερικές πινελιές γήινων αποχρώσεων ενώ στον τοίχο υπάρχει κρεμασμένη μια σημαία με τον παγκόσμιο χάρτι.

Φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο

Η νέα φωτογραφία μαμάς και κόρης από το σαλόνι του σπιτιού

Σε όλο αυτό το ταξίδι της μητρότητας, πάντα στο πλευρό της και ο Τζώνη Καλημέρης. Ο επί χρόνια σύντροφος της Χριστίνας Κοντοβά βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της, στηρίζοντάς τη σε κάθε της μεγάλο βήμα. Η Χριστίνα Κοντοβά στις τελευταίες της φωτογραφίες δεν σταματά να χαμογελά. Η μικρή Ada μπήκε στη ζωή της, στο σπίτι της και φυσικά στην καρδιά της, αλλάζοντας στα 43χρόνια ριζικά την καθημερινότητά της!

Read More

And More