Χριστίνα Παυλίδου: Ο γάμος με γνωστό σεναριογράφο, ο θάνατος που τη σημάδεψε και ο ρόλος στον Άγιο Παΐσιο

Η Χριστίνα Παυλίδου θεωρείται μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Μετρά πολλά χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο θέατρο και στην τηλεόραση της Κύπρου. 

Φέτος πρωταγωνιστεί στην σειρά του Mega, «Άγιος Παΐσιος», η οποία έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό  και αυτή την εβδομάδα προβάλλεται σε επανάληψη από τη συχνότητα του Mega.

Η Χριστίνα Παυλίδου ενσαρκώνει το ρόλο της Ευλογίας Εζνεπίδη, της μητέρας του Αγίου Παϊσίου συγκλονίζοντας με την ερμηνεία της.

Η Χριστίνα Παυλίδου κατάγεται από τη Λευκωσία. Μετρά 28 χρόνια γάμου με τον γνωστό ηθοποιό και σεναριογράφο, Γιώργο Τσιάκκα, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της σειράς «Άγιος Παΐσιος». Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες.

«Ήταν μία επιθυμία του Γιώργου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί έχει διαβάσει ότι έχει γραφτεί γύρω από τον βίο του Αγίου. Όταν μου έγινε η πρόταση αγχώθηκα και έπεσα με τα μούτρα στην μελέτη και διάβασα όλα όσα γράφονται για αυτή τη γυναίκα, που τα περισσότερα τα έχει πει ο ίδιος ο Άγιος. Είναι μία γυναίκα που πέρασε πάρα πολλά στη ζωή της, πάρα πολλές δοκιμασίες, αλλά ήταν και άνθρωπος βαθιάς πνευματικής κατάρτισης. Ο ίδιος ο Άγιος έλεγε ότι η μητέρα του ήταν η πρώτη του εκκλησία, τα γόνατά της», είπε η ηθοποιός για τη σειρά που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Αγίου Παϊσίου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”.

Όσο για την προσωπική της ζωή και το ρόλο της ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Χριστίνα Παυλίδου εξομολογήθηκε πως: «Υπήρξαν περίοδοι που έπρεπε να μείνω στο σπίτι. Δόξα τω Θεώ κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δύο, φέρω βέβαια τύψεις, δεν λέω ότι είμαι η super μαμά, σίγουρα τους έλειψα αλλά πήραν πολλή αγάπη που κάπως αντισταθμιστικέ αυτή η απουσία».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Pavlidou (@cpavlidou)

Η πρώτη επαφή της Χριστίνας Παυλίδου με το θέατρο ήταν από την ηλικία των επτά ετών, όταν έπαιξε στην παράσταση “Ικέτιδες”. Το 1991 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σταθμός στην καριέρα της ήταν η παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου τον ρόλο του Ρωμαίου υποδυόταν ο σύζυγός της, Γιώργος Τσιάκκας.

Το 2003 ίδρυσαν με τον σύζυγό της, το “Θέατρο ΛΕΞΗ – Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Χριστίνας Παυλίδου” στη Λευκωσία.

Μητέρα της Χριστίνας Παυλίδου ήταν η καταξιωμένη Κύπρια ηθοποιός, Άλκηστις Παυλίδου. Μέσα από την μητέρα της η Χριστίνα Παυλίδου αγάπησε το θέατρο και την τέχνη της υποκριτικής.

Η απώλεια της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο 2020 σε ηλικία 74 ετών, της στοίχισε πολύ και προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Πατέρας της ταλαντούχας ηθοποιού είναι ο Άντρος Παυλίδης. «Ο πατέρας μου είναι σήμερα 82 σχεδόν ετών και εξακολουθεί να είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, με κριτική σκέψη, διαύγεια πνεύματος και αίσθηση του μέτρου. Υπήρξε πάντα πολύ διακριτικός.

Η μητέρα μου, όμως, ήταν τόσο καταλυτική ως παρουσία που ο πατέρας μου, με δική του απόφαση, γιατί αυτό επιθυμούσε και ο ίδιος, ήταν λίγο πιο πίσω πάντα. Η σχέση μου με τον πατέρα μου, αν και πράγματι λίγοι με ρώτησαν για αυτήν, ήταν πάντοτε εξίσου δυνατή”, είχε εξομολογηθεί η Χριστίνα Παυλίδου σε συνέντευξή της στο Down Town Κύπρου μιλώντας για τη σχέση της με τον πατέρα της.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν απολαμβάνουμε τη Χριστίνα Παυλίδου στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» στο Mega.

H πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και οι συντελεστές πλέον προετοιμάζονται για τη δεύτερη σεζόν. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι η οικογένειά της δεν ήταν ποτέ κοντά στον Θεό, ωστόσο για την ίδια τα πράγματα άλλαξαν όταν μαζί με τον σύζυγό της γνώρισαν έναν Γέροντα.

«Δεν προέρχομαι από μια οικογένεια με πνευματικό στοιχείο. Δεν ήμασταν θρήσκοι, δεν πηγαίναμε εκκλησία, δεν ήξερα τι σημαίνει πνευματικός. Γνωρίσαμε έναν σπουδαίο Γέροντα με τον σύζυγό μου, σε ένα κομβικό σημείο, δεν ήμασταν τότε παντρεμένοι και όλα άλλαξαν στην ζωή μας και την θεώρηση μας σε μια καμπή στην σχέση μας», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός.

«Ο Γιώργος είχε πολλά χρόνια ασχοληθεί με το έργο του Αγίου και του γεννήθηκε και η συγγραφική επιθυμία», αποκάλυψε η Χριστίνα Παυλίδου για την επιθυμία του συζύγου της να δημιουργήσει μια σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου.

Read More

And More