Χριστίνα Χειλά Φαμέλη – Γιώργος Χριστοδούλου: «Η Αργυρώ και ο Αστέρης πρέπει να είναι μαζί»

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Γιώργος Χριστοδούλου παραχώρησαν μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα. και τον δημοσιογράφο Χρύσα Πασχούμη.

Οι δύο ηθοποιοί που φέτος πρωταγωνιστούν στη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, Σασμός, ως Αργυρώ και Σταύρος, μίλησε για τους ρόλους τους αλλά και για το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους στη σειρά.

Η Αργυρώ στον Σταύρο βρήκε έναν άνθρωπο να ακουμπήσει επάνω του;

Βρήκε έναν άνθρωπο καλόψυχο, που τη στηρίζει, τη βοηθάει, και τον αγαπάει. Δεν είναι ερωτευμένη, αλλά της παρέχει άλλα πράγματα. Σιγουριά, ασφάλεια και στήριξη.

Η Αργυρώ βρίσκεται στη δίκη απέναντι στον Αστέρη. Οδυνηρές οι στιγμές που βιώνει;

Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για την ηρωίδα μου. Συναισθηματικά είναι πολύ φορτισμένη, όπως άλλωστε και το κλίμα γενικότερα στο χωριό, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που βίωσαν αυτή την απώλεια και τη δολοφονία.

Αντέχει την αλήθεια για το πώς έγινε η δολοφονία του Πετρή;

Στην αρχή δεν μπορεί να το δεχτεί. Δεν πείθεται εύκολα. 

Μήπως γιατί ανατρέπεται πάλι όλη της η ζωή;

Αυτό που λέτε έχει μια αλήθεια. Σίγουρα και γι’ αυτό. Είναι αλήθεια ότι αλλάζουν και πάλι οι ισορροπίες.

Στο μέλλον μπορεί ο Αστέρης να διεκδικήσει και πάλι την Αργυρώ;

Δεν πως σκέφτονται οι σεναριογράφοι. Μου φαίνεται λογικό αυτό που λέτε. Θα μπορούσε να τη διεκδικήσει.

Ο Σταύρος αγαπά με ανιδιοτέλεια την Αργυρώ;

Ο Σταύρος είναι πολύ συγκινητικός χαρακτήρας. Αντιλαμβάνεται τον έρωτα και την αγάπη με τον ίδιο τρόπο που τον αντιλαμβάνομαι και εγώ. Είναι μία αγάπη με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Χωρίς εγωισμό. Δεν το συναντάς αυτό στη ζωή. Παρά τη φαινομενική του ηπιότητα, είναι ένας ακραίος χαρακτήρας. Χαίρομαι που παίζω ένα χαρακτήρα που γίνεται πρότυπο. Να δίνεσαι απόλυτα σε αυτόν που αγαπάς, ακόμη και αν τα πράγματα δεν είναι αμοιβαία.

Ο Σταύρος πώς διαχειρίζεται το ενδεχόμενο ο Αστέρης να διεκδικήσει την Αργυρώ, από τη στιγμή που θα αφεθεί ελεύθερος;

Πιστεύω ότι ο Σταύρος είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την Αργυρώ σε όποια δυσκολία αντιμετωπίσει. Έχω την αίσθηση, χωρίς να γνωρίζω οτιδήποτε, ότι αν ο Σταύρος αισθανόταν πως η Αργυρώ έχει ανάγκη να εξερευνήσει πάλι τη σχέση της με τον Αστέρη ή αν αισθανόταν ότι η ευτυχία της ήταν μαζί του, είναι χαρακτήρας που θα έκανε στην άκρη. Θα της έδειχνε το δρόμο και ας γινόταν κομμάτια.

Αυτό δεν είναι το μεγαλείο της αγάπης;

Είναι μία αγάπη πολύ ώριμη και ουσιαστική. Σε αυτές τις χορδές παίζει ο Σταύρος. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος που ήθελε ζευγάρι την Αργυρώ με τον Αστέρη αντιλαμβάνεται τον Σταύρο σαν απειλή. Ωστόσο, ο Σταύρος μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Αργυρώ. Το τιμόνι το κρατά εκείνη. Αυτός είναι δίπλα για να της θυμίζει ότι μπορεί και ότι είναι δυνατή.

Ποιο ήταν το δέλεαρ για να αποδεχτείτε την πρόταση για το Σασμό και να εμφανιστείτε στην tv για πρώτη φορά;

Το σημαντικότερο δέλεαρ είναι οι άνθρωποι που έχω δουλέψει στο θέατρο, όπως ο Δημήτρης Ήμελλος, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, ο Ορφέας Αυγουστίδης και πολλοί ακόμη. Ειλικρινά, πιστεύω πως αυτή η σειρά έχει αξιοθαύμαστους ηθοποιούς. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με τον κύριο Κωστόπουλο και την υπόλοιπη σκηνοθετική ομάδα.

 

Read More

And More