Site icon TLIFE

Χριστόδουλος σε Βασίλη Ξηρό: «Έτσι μου έρχεται να φύγω στην επόμενη άδεια, να μην γυρίσω»

Ο «Μανώλης» είχε πει στον «Παναή» ότι θα δραπετεύσει. Είχε στο μυαλό του να μην γυρίσει στην επόμενη άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός. Το είχε εκμυστηρευτεί, στον αδερφό του Βασίλη.

Αυτό είχε γίνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια προσωπικών αναζητήσεων, υπό τη μορφή συζήτησης, ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Ο διάλογος, χρονικά, φαίνεται να έχει γίνει κατά τη διάρκεια της 6ης κατά σειρά άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού. Σημειώνεται ότι ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη είχε λάβει 7 άδειες τους τελευταίους 15 μήνες, σχεδόν μία κάθε δύο μήνες. Ο 56χρονος φαίνεται να είχε πει στον αδερφό του: «Έτσι μου έρχεται να φύγω στην επόμενη άδεια, να μην γυρίσω».
Ο Χριστόδουλος Ξηρός σε αυτή την άδεια τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε πάει στην Ικαρία προκειμένου να βαφτίσει το παιδί κάποιου φίλου του. Συναντήθηκε και πάλι με τη νεαρή εκπαιδευτικό, που είχε γνωρίσει μέσω της αδερφής του, με την οποία είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση χωρίς φυσικά προσδοκίες κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η σχέση, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ, συζύγου του Σάββα Ξηρού, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου είχε κληθεί να καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχει λήξει προ καιρού.
Διάβασε περισσότερα στο Newsit
© 2024 tlife.gr