Χρήστος Νέζος: Θα παρουσιάσει το βιβλίο του στη Νάξο μαζί με γαστριμαργικές εμπειρίες της διάσημης γραβιέρας!

Χρήστος Νέζος: Θα παρουσιάσει το βιβλίο του στη Νάξο μαζί με γαστριμαργικές εμπειρίες της διάσημης γραβιέρας! | tlife.gr

Μία τριήμερη γαστριμαργική πανδαισία με πρωταγωνίστρια την ονομαστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και συμπρωταγωνιστές τα ξακουστά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού διοργανώνει η Ε.Α.Σ. Νάξου στις 15, 16 και 17 Ιουνίου στη Νάξο.

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου διακεκριμένοι food bloggers θα μυηθούν στις νησιώτικες συνταγές με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. που θα επιμεληθούν γνωστοί σεφ αλλά και ντόπιοι μάγειρες, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα μυστικά της κυκλαδίτικης κουζίνας.

Αυτό το γαστριμαργικό event στην όμορφη Νάξο επέλεξε και ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Χρήστος Νέζος να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο: Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες”.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. , με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Χώρας. Είναι σχετικά πρόσφατο απόκτημα στην ποικιλία των ελληνικών τυριών, αφού παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 20ό αιώνα, στην Πελοπόννησο και γρήγορα διαδόθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπου δημιούργησαν εξαιρετικές Γραβιέρες από πρόβειο γάλ

READ more