Χρήστος Νικολαΐδης: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που πήγε πρώτος στον πόλεμο της Ουκρανίας με κίνδυνο τη ζωή του

Ο Χρήστος Νικολαΐδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα Τέμπη και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις συγκλονιστικές εξελίξεις γύρω από το δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Ο 53χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο απαιτητικό αυτό επάγγελμα και καθημερινά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενημερώνοντας τον κόσμο για όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

Ο Χρήστος Νικολαΐδης έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Οργάνωσης και Προγράμματος, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Προϊστάμενος του Τμήματος Ειδήσεων της ΕΡΤ-3, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Μακεδονία», συντάκτης στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «ΤΑ ΝΕΑ», καθώς για λογαριασμό της τελευταίας κάλυψε, ως Πολεμικός Ανταποκριτής την κρίση ΝΑΤΟ- Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Αυτή την περίοδο εργάζεται στον ΣΚΑΪ, ενώ πριν βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv όπου για λογαριασμό του πήγε στην Ουκρανία και με δύναμη ψυχής μετέδωσε όλο το ρεπορτάζ για τον πόλεμο που ταλανίζει μέχρι σήμερα τη χώρα.

Ο Χρήστος Νικολαΐδης μοιραζόταν στιγμιότυπα και πλάνα από την παραμονή του στην Ουκρανία… Ο ήχος της σειρήνας που ακούγεται σε όλη τη χώρα προκαλεί ανατριχίλα.

 

Ο Χρήστος Νικολαΐδης κατέγραψε με τη βοήθεια του εικονολήπτη συγκλονιστικές εικόνες από το Κίεβο, μεταδίδοντας αποκλειστικότητες που ξεπέρασαν ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος ήταν ο πρώτος που πήγε στο Κίεβο, κάνοντας εξαιρετικές ανταποκρίσεις με κίνδυνο για τη ζωή του

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που στρατιώτες τον σταματούσαν για έλεγχο κι εκείνος έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητο και συνεχίζει τη μετάδοση.

Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, η κάμερα του Open Tv κατέγραψε ελέγχους των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας σε πολίτες στο κέντρο του Κίεβου.

 

 

«Τα πάντα στον πόλεμο είναι εξαιρετικά έντονα. Αισθάνεσαι την κάθε στιγμή με μια ιδιαίτερη ένταση. Στα μάτια σου γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αυτά τα γεγονότα, γιατί τα ζεις. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει το πολεμικό ρεπορτάζ το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το κορυφαίο ρεπορτάζ σε όλη τη δουλειά μας. Πρέπει να προετοιμαστείς σωστά, να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρέπει να έχουμε θωρακίσει τον εαυτό μας για καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις εκεί. Βλέπεις δύσκολες εικόνες… Η εμπειρία πάντα βοηθάει» είχε εξομολογηθεί ο δημοσιογράφος για την εμπειρία του στον πόλεμο της Ουκρανίας.

 

«Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν… Την ώρα που ένας πόλεμος φώλιαζε στην καρδιά της Ευρώπης, απλώνοντας γύρω του τον θάνατο, την προσφυγιά, τον πόνο και το δάκρυ, δεκάδες επαγγελματίες των ΜΜΕ ξεκινούσαν τη δική τους μάχη, αυτήν της ενημέρωσης…

Η κόπωση τεράστια. Δουλεύαμε συχνά άγρυπνοι και νηστικοί, όχι σπάνια φοβισμένοι και συγκινημένοι αλλά πάντα αγχωμένοι και συνάμα ετοιμοπόλεμοι… Η αποστολή σε εμπόλεμη ζώνη αποτελεί την κορωνίδα του ρεπορτάζ, την αποθέωση της ακραίας δημοσιογραφικής δουλειάς. Τα όσα ζεις σου αλλάζουν οπτικές γωνίες, σε κάνουν να εκτιμάς τη ζωή» είχε γράψει ο Χρήστος Νικολαΐδης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

 

Read More

And More