Χρήστος Χωμενίδης: «Το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας απέτυχε οικτρά»

Καλεσμένος της Έλενας Παπαβασιλείου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21/2 στην εκπομπή EQ ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Μέσα σε όλα, ο Χρήστος Χωμενίδης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους, κατά τον ίδιο, το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας έχει αποτύχει.

«Δεν ξέρω τι σημαίνει οικογένεια. Θεωρώ ότι η πυρηνική οικογένεια, δηλαδή μπαμπάς – μαμά – παιδιά, η οποία κλείνεται σε ένα διαμέρισμα και προσπαθεί να βρει την ευτυχία σε αυτό το σχήμα, είναι η μεγαλύτερη αποτυχία που έχει κατεβάσει η κούτρα του ανθρώπου. Κάτι πολύ πρόσφατο, η πυρηνική οικογένεια, που απέτυχε οικτρά» είπε ο Χρήστος Χωμενίδης.

«Αντιθέτως νομίζω ότι οι ευρείες οικογένειες που υπήρχαν παλαιότερα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν γιαγιάδες – παππούδες – θείες – θείοι – συνκούμπαροι – μπατζανάκηδες – συννυφαδες και άλλες πολλές συγγένειες, ήταν πολύ πιο λειτουργικές. Η αποτυχία της πυρηνικής οικογένειας είναι ότι πιστεύει πως η ευτυχία είναι μέσα σε ένα διαμέρισμα. Σε ένα διαμέρισμα με την πόρτα κλειδωμένη μάλιστα» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό και όλες οι ταινίες του Χόλιγουντ τελειώνουν τη στιγμή που το αγόρι και το κορίτσι βρίσκονται επιτέλους μαζί. Δεν μας λένε τι θα συμβεί μετά. Δηλαδή σπανίως περιγράφεται η απομυθοποίηση και πως φτάνουν δυο άνθρωποι να τρώνε τα λυσσακά τους» κατέληξε ο Χρήστος Χωμενίδης.

Read More

And More