Χρυσές Σφαίρες 2018: Τα “καρφιά” για τον Weinstein, η συγκίνηση και οι νικητές της βραδιάς! [pics,vids]

Με ηχηρά μηνύματα κατά της σεξουαλική παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλιγουντ, πολύ λάμψη και μαύρο ένδυμα πραγματοποιήθηκε η 75η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες (Golden Globes) 2018! Η τελετή της απονομής έγινε στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια στη σκιά των σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης που “ταρακούνησαν” την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία.

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία “Time’s Up”, γυναίκες και άντρες ηθοποιοί εμφανίστηκαν με μαύρα ρούχα στο red carpet και έστειλαν το δικό τους μήνυμα εναντίον της σεξουαλικής βίας! (Δες εδώ φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί)

Το Χόλιγουντ εμφανίστηκε, στην τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες, να μιλάει με μία φωνή: να απευθύνει έκκληση να αλλάξει η σεξιστική κουλτούρα στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο και να ενταθεί ο αγώνας εναντίον της σεξουαλικής βίας.

“Καλησπέρα κυρίες μου, και σε όσους άνδρες απομένουν”, ήταν το πρώτο καρφί του παρουσιαστή της τελετής, του κωμικού Seth Mayers και ακολούθησαν αρκετές χιουμοριστικές, αλλά κυρίως καυστικές ατάκες για το Χόλιγουντ στη μετά Γουάινσταϊν εποχή: “Έχουμε 2018, η μαριχουάνα επιτέλους είναι νόμιμη, η σεξουαλική παρενόχληση επιτέλους δεν είναι”, είπε και πρόσθεσε: “για τους άνδρες υποψήφιους στην αίθουσα απόψε, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που δεν θα σας τρομοκρατήσει το ενδεχόμενο να ακούσετε το όνομά σας να προφέρεται δυνατά δημόσια”.

Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν φυσικά ήταν η Oprah Winfrey που πήρε το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille για την συνολική προσφορά της. Και η ομιλία που εκφώνησε θα μείνει στην ιστορία.

“Θέλω απόψε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις γυναίκες που άντεξαν χρόνια κακοποίησης και επειδή σαν την μητέρα μου είχαν παιδιά και έπρεπε να τα ταΐσουν και λογαριασμούς να πληρώσουν και όνειρα να κυνηγήσουν. Είναι γυναίκες τα ονόματα των ποίων δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι εργάτριες και αγρότισσες. Δουλεύουν σε εργοστάσια και σε εστιατόρια. Δουλεύουν σε πανεπιστήμια, στην ιατρική και στην επιστήμη. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλήτριες μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι στρατιωτίνες μας».

Η Όπρα καθηλώνοντας το ακροατήριό της είπε ακόμα:“Θέλω όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν να ξέρουν ότι ξημερωνει μια καινούρια μέρα. Και όταν θα ξημερώσει αυτή η μέρα θα γίνει γιατί πολλές υπέροχες γυναίκες – κάποιες από τις οποίες είναι απόψε εδώ – και κάποιοι υπέροχοι άνδρες, έδωσαν σκληρή μάχη για να μας οδηγήσουν εκεί που δεν θα χρειάζεται να ξαναπούμε το ‘Me too’ ξανά. (Το #Me too έχει γίνει το σύμβολο για τις γυναίκες και τους άνδρες που βγαίνουν δημόσια και λένε ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης)”.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή, όμως, ήταν και η Nicole Kidman που πήρε το πρώτο βραβείο της βραδιάς, αυτό της καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική μίνι σειρά (τη Big Little Lies), στην οποία υποδύεται μια γυναίκα που υφίσταται συστηματική σωματική κακοποίηση από τον σύζυγό της. Απέτισε φόρο τιμής στις συμπρωταγωνίστριές της, όπως η Ρις Ουίδερσπουν, πριν εκθειάσει «τη δύναμη των γυναικών» παραλαμβάνοντας την 4η Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της μέχρι σήμερα.

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ, ο οποίος υποδύεται τον βίαιο σύζυγο, επίσης βραβεύθηκε (δεύτερος ανδρικός ρόλος), όπως και η Λόρα Ντερν (δεύτερος γυναικείος) που επίσης παίζει στη σειρά.

Βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής σειράς έλαβε το δράμα The Handmaid’s Tale, που θέλει τις ΗΠΑ να στενάζουν στα χέρια μιας φονταμενταλιστικής δικτατορίας η οποία μετατρέπει τις γυναίκες που έχουν τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν σε σκλάβες.

Carol Burnett, Jennifer Aniston

Sarah Jessica Parker, Hugh Grant

Chris Hemsworth, Jessica Chainstein

Reese Witherspoon

Guillermo del Toro

Sam Rockwell με την σύζυγό του

Οι πρωταγωνιστές από το Lady Bird

Oprah Winfrey

Οι λίστα με τους νικητές:

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΑΜΑ

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Lady Bird

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Coco

Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ

Gary Oldman, Darkest Hour

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ

Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

James Franco, The Disaster Artist

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Saoirse Ronan, Lady Bird

Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ

Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ

Allison Janney, I, Tonya

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Guillermo del Toro, The Shape of Water

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΚΟΡ

The Shape of Water

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ

In the Fade

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

The Greatest Showman – ‘This Is Me’

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

The Handmaid’s Tale

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

The Marvelous Mrs. Maisel

Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Aziz Ansari – Master of None

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Rachel Brosnahan – The Marvelous Mrs. Maisel

Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Sterling K. Brown, This is Us

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale

Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Ewan McGregor – Fargo

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Nicole Kidman – Big Little Lies

Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Alexander Skarsgard – Big Little Lies

Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Laura Dern – Big Little Lies

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Big Little Lies

Read More

And More