Χρυσές Σφαίρες 2021: Αυτή είναι η ημερομηνία της τελετής απονομής!

Μπορεί η περίοδος της καραντίνας για τον κορονοϊό να έφερε τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ και οι μεγάλες διοργανώσεις των Oscar και των Χρυσών Σφαιρών να ακυρώθηκαν για το 2020, αλλά οι μεγάλες τελετές απονομής πήρα το «πράσινο φως» για το 2021. Έτσι, οι Χρυσές Σφαίρες 2021 θα διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίου, το Σαββατοκύριακο που αρχικά είχε προβλεφθεί για την τελετή των ‘Οσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου. Ο προπομπός των Όσκαρ που συνήθως λάμβανε χώρα μέσα στον Ιανουάριο, μεταφέρεται για τέλη Φλεβάρη.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια αυτής της τελετής που συχνά θεωρείται προάγγελος των ‘Οσκαρ, θα διευκρινίσει “κατά τις προσεχείς εβδομάδες” τα κριτήρια της επιλεξιμότητας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα ‘Οσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χαλαρώσει τα κριτήριά της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστούν. Επίσης παρέτεινε τη δική της περίοδο επιλεξιμότητας για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες, η οποία περνά από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει στο Λος ‘Αντζελες και αλλού ανά τον κόσμο υπό τον φόβο μιας επανεμφάνισης της πανδημίας Covid-19.

Άλλες τελετές απονομής κινηματογραφικών βραβείων, όπως τα βρετανικά Bafta, ανακοίνωσαν μια καθυστέρηση της διοργάνωσής τους το 2021.

Οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και ‘Ειμι Πόλερ θα παρουσιάσουν την 78η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Read More

And More