Ζησάκης για Λιγνάδη: “Αυτό είναι σοκ. Αν κάποιος γνώριζε για την παιδεραστία και δε μίλησε, είναι συνένοχος”

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένος ο ηθοποιός Ευθύμης Ζησάκης όπου μίλησε για την ομάδα που έχει δημιουργήσει για παιδιά με σύνδρομο down, ενώ σχολίασε και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Η ομάδα «tolmo» έχει σκοπό να προάγει τη διαφορετικότητα. Όπως είπε ο ηθοποιός, η αλήθεια στην οποία κατέληξε και τον οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτή την ομάδα είναι η αλήθεια αυτών των παιδιών. Πέρα από παιχνίδια και δραστηριότητες, στην ομάδας ανεβάζουν και θεατρικές παραστάσεις.

Μίλησε για τη ζωή λέγοντας πως πρόκειται για μια παλέτα χρωμάτων, ενώ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υποστήριξε πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος της αλήθειας και του μοιράσματος ενώ αποκάλυψε πως με τη σύντροφό του έχουν γράψει μια κωμωδία την οποία ευελπιστούν να ανεβάσουν το καλοκαίρι.

Ακόμα αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, δήλωσε ότι αισθάνεται ανακουφισμένος και σοκαρισμένος, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει ολική ευθύνη για τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.

Όσο τις καταγγελίες εις βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη περί παιδεραστίας δήλωσε: “Αυτό είναι σοκ. Αν κάποιος γνώριζε για την παιδεραστία και δε μίλησε είναι συνένοχος”.

Για τη συνεργασία με σκηνοθέτες για τους οποίους έχει γίνει καταγγελία εις βάρος τους, δήλωσε πως στη σχολή του έμαθαν ότι είναι παράσημο να δουλέψει μαζί τους. Μίλησε για μια προσωπική εμπειρία που είχε από έναν σκηνοθέτη, ο οποίος του ζήτησε να πάει σπίτι του προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

“Έχω συνεργαστεί με όλους αυτούς που έχουν καταγγελθεί. Έβλεπα τάση κακοποιητικής συμπεριφοράς και κατάχρηση εξουσίας… Υπήρξα θύμα λεκτικής βίας με έναν πολύ γνωστό ηθοποιό από αυτούς που έχουν καταγγελθεί γιατί πάνω στη σκηνή είχε μπλεχτεί το καλώδιό μου από το μικρόφωνο και μου το ξέμπλεξε μια συνάδελφος. Αυτή η συνάδελφος ήταν στο στόχαστρό του για διάφορους λόγους και τα έβαλε μαζί μου. Άρχισε στα καμαρίνια να σπάει ντουλάπες, να βρίζει τα θεία, να απειλεί…” είπε χαρακτηριστικά.

“Να μη φοβάται κανείς, να πει την πραγματικότητα. Γίνεται μεγάλη κάθαρση αυτή τη στιγμή στο θέατρο. Είμαστε για πρώτη φορά όλοι μαζί”, είναι το μήνυμα το οποίο θέλησε να στείλει ο Ευθύμης Ζησάκης.

Read More

And More