“Ζητείται Ψεύτης”: Στην τελική ευθεία λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα! [pics]

Η κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά  “Ζητείται Ψεύτης” – μετά τα όσα έγιναν  με την αποχώρηση του Μάρκου Σεφερλή – ανεβαίνει στο θέατρο “Παλλάς” με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη. Οι συντελεστές, οι παραγωγοί αλλά και οι ηθοποιοί είχαν πιστέψει εξαρχής στην επιτυχία που θα κάνει η παράσταση αυτή και στις 15 Μαρτίου θα είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν το κοινό. Την σκηνοθεσία της κωμωδίας έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ναταλία Δραγούμη και η Αποστολία Ζώη θα είναι οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σάτιρας, η οποία έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μία συνέντευξη τύπου στο “Παλλάς” όπου οι αγαπημένοι καλλιτέχνες ευδιάθετοι και χαμογελαστοί μίλησαν για τα συναισθήματα τους για την κωμωδία αλλά και για το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα τους.

Τo ΤLIFE, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη συνέντευξη τύπου των συντελεστών της παράστασης και μίλησε με αρκετούς απ΄αυτούς!

Διάβασε όσα μας είπε ο Αργύρης Αγγέλου για την παράσταση αλλά και για τον Αλέξη Γεωργούλη που κάθε Κυριακή, συναντιούνται… τηλεοπτικά στο YFSF

“Είναι ένα κλασικό έργο όπως και ο Δημήτρης ο Ψαθάς είναι ένας κλασικός συγγραφέας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε έργο νεοελληνικό με ρόλο. Έχω ξανά παίξει στο παρελθόν σε ελληνική ταινία αλλά ήμουν πιτσιρικάς και ήμουν στο σύνολο. . Και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δίπλα στον Πέτρο τον Ζούλια μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω περισσότερα και να προσεγγίσω τους κώδικες του νεοελληνικού έργου και της νεοελληνικής κωμωδίας και αυτό είναι χρήσιμο και υπέροχο. Είμαι σε έναν θίασο που νιώθω πολύ ωραία και θεωρώ ότι είναι το καλύτερο θέατρο της Αθήνας”.

“Είναι από τις ξεχωριστές περιπτώσεις θιάσου που πραγματικά θα ήταν κρίμα να μην βρεθούμε σε μία σκηνή και να παίξουμε ένα έργο. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί με τους περισσότερους συναδέλφους δεν έχω βρεθεί σκηνικά και με αρκετούς από αυτούς δεν τους ήξερα και προσωπικά. Χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό, είναι ένας υπέροχος θίασος και αυτό το οφείλουμε στον Πέτρο  Ζούλια ο οποίος μας μάζεψε όλους και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν. Δεν επηρεαστήκαμε βέβαια από αυτό που έγινε (αποχώρηση Μάρκου Σεφερλή) γιατί αισίως η παράσταση θα ανέβει στις 15 Μαρτίου. Επειδή η παράσταση είναι στο “Παλλάς” και με σπουδαίους ηθοποιούς ήταν αναμενόμενο να γίνει ντόρος αλλά προσωπικά δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Με τον Αλέξη γνωριζόμαστε από το 1997, ήμασταν μαζί στην δραματική σχολή οπότε μας συνδέουν πολλά χρόνια και κυρίως από το παρελθόν που ήταν τα πιο αγνά και αθώα μας. Είχαμε χαθεί στην πορεία επειδή ο Αλέξης έκανε πράγματα έξω και ξανά βρεθήκαμε τώρα. Μας επιφύλασσε ο θεός να βρεθούμε και στις δύο δραστηριότητες μας φέτος και στο “Your Face Sound Familiar” και στο θέατρο. Εκτός από ένας πετυχημένος ηθοποιός είναι και ένα πολύ καλό παιδί.

Όσα είπε στο ΤLIFE η Αποστολία Ζώη

“Η παράσταση είναι μία πολιτική σάτιρα που έχει πολλά κοινά με το τώρα και είναι πολύ περίεργο να το βλέπεις σε ένα κείμενο που είχε γραφτεί πριν πόσα χρόνια. Εγώ έχω τον ρόλο της Πίτσας Κίτσας η οποία είναι μία τραγουδίστρια και θέλει ένα ρουσφέτι από τον Φερέκη – τον βουλευτή της παράστασης – και γίνομαι και η πέτρα του σκανδάλου άθελα μου. Υπάρχουν πολλές ανατροπές στην παράσταση. Είναι πολλά τα ψέματα και δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι πραγματικό και τι όχι”.

“Η ομάδα του θιάσου είναι η ιδανική και αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Χαίρομαι που είχα αυτή την τύχη να μπορώ να συμμετέχω σε μία παράσταση και νιώθω ασφάλεια με τον σκηνοθέτη μας, τον Πέτρο Ζούλια και με τις “Θεατρικές Σκηνές”. Νιώθω πολύ καλά με τους συναδέλφους, ρωτάω τι να κάνω και μου δίνουν απλόχερα την γνώση τους. Ευτυχώς που ανέλαβε ο Αλέξης ο οποίος είναι ο σωτήρας μας. Από την στιγμή που ήρθε στον θίασο έφερε τον δικό του αέρα γιατί εμείς ήμασταν όλοι ταλαιπωρημένοι από το συμβάν που έγινε. Από την πρώτη πρόβα ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μας έφερε την θετική του ενέργεια γιατί εμείς ήμασταν κάπως στεναχωρημένοι”.

Λίγα Λόγια για το έργο:

Στην κωμωδία του «Ζητείται Ψεύτης» ο Δημήτρης Ψαθάς περιγράφει τα ευτράπελα που εκτυλίσσονται στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φερέκηπαραμονές των εκλογών  εξαιτίας των ψεύτικων υποσχέσεων προς τους κάθε λογής ψηφοφόρους προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ψήφος. Όταν μετά τις εκλογές όλοι, εξαπατημένοι και εξαγριωμένοι, ενσκήπτουν στο πολιτικό γραφείο, τότε επιστρατεύεται το δεξί χέρι του βουλευτή, ο γραμματέας, για να τους καθησυχάσει με μια νέα ψεύτικη υπόσχεση. Το θέμα της κωμωδίας αυτής παραμένει  πάντα επίκαιρο. Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης), θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερου γραμματέα του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Ο «Ψευτοθόδωρος» αναλαμβάνει να διευθετήσει σε χρόνο ρεκόρ όλες τις υποθέσεις που προκύπτουν με τα υπουργεία, τις φυλακές, τις …καλλιτέχνιδες καμπαρέ, τα σωματεία. Όμως στην επιτυχημένη καριέρα του ως ιδιαίτερος βρίσκει αντίπαλο τη σύζυγο του βουλευτή, τη γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη). Θα τα καταφέρει άραγε να κερδίσει έχοντας απέναντί του μια τόσο σθεναρή αντίπαλο; Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος του Άγη (Αργύρης Αγγέλου) στην πλοκή της υπόθεσης αλλά και της εκρηκτικής τραγουδίστριας Πίτσας Κίτσας (σε πρώτη θεατρική εμφάνιση η Αποστολία Ζώη) που σαγηνεύει τον ανδρικό πληθυσμό.

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος

Read More

And More